Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.12.2018 | Huippu-urheilu

Suomen joukkue valmistautuu Tokion olympialaisiin Sagan harjoittelukeskuksessa

Suomen Olympiakomitea ja japanilainen Sagan prefektuuri ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti Suomen olympiajoukkue valmistautuu Tokion olympialaisiin ennakkoleirillä Sagan harjoittelukeskuksessa heinäkuussa 2020. Olympialaiset järjestetään Tokiossa 24.7.-9.8.2020.

Sagan prefektuuri sijaitsee Kyushun saaren luoteisnurkassa. Alueen suurin kaupunki on Fukuoka, jonne Finnair lentää suoraan Helsingistä. Fukuokasta on noin tunnin lentomatka Tokioon.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kehuu yhteistyötä ja japanilaisten vieraanvaraisuutta.

-Sagan prefektuurin edustajat ovat todella innoissaan yhteistyöstä. Alueen kuvernööri toivotti allekirjoitustilaisuudessa meidät lämpimästi tervetulleeksi ja oli jopa opetellut useita lauseita suomeksi. Kiitämme vieraanvaraisuudesta ja halumme omalta osaltamme edistää Suomen ja Japanin välisiä hyviä suhteita.

Myös olympiajoukkueen kisavalmisteluista vastaava Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön varajohtaja Leena Paavolainen iloitsee sopimuksen synnystä.

-Eri maiden joukkueet kilpailevat myös parhaista valmistautumispaikoista ennen olympialaisia. Sagan harjoitteluskeskus on korkealuokkainen paikka, joka takaa rauhalliset puitteet valmistautumiselle ja hyvät yhteydet sekä Suomeen että Tokioon. Suuri osa suomalaisurheilijoista matkustaa Tokioon Sagan kautta, kukin omien aikataulujensa mukaan. Tällä järjestelyllä pystymme takaamaan urheilijoillemme parhaat mahdolliset edellytykset onnistua Tokion olympialaisissa, Paavolainen sanoo.