Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.04.2019 | Huippu-urheilu

Matti Mattsson ensimmäisenä suomalaisuimarina Tokion olympiakisojen A-rajan alle

Matti Mattssonista tuli ensimmäinen Tokion A-tulosrajan alle uinut suomalaisuimari, kun hän pysäytti 200 metrin rintauinnissa kellot aikaan 2.10,30 Tukholman Swim Openissa.

Matti Mattsson on saavuttanut ensimmäisenä suomalaisena uimarina Tokion olympiakisoihin oikeuttavan A-tulosrajan. Mattsson pysäytti Tukholmassa 200 metrin rintauinnissa kellot aikaan 2.10,30. Aika alittaa Tokion olympiakisojen A-rajan 0,05 sekunnilla. Mattsson sijoittui kilpailussa neljänneksi.

A-tulosrajan saavuttaminen mahdollistaa Mattssonin valinnan Tokion olympiakisoihin, jotka käynnistyvät 24. heinäkuuta 2020. 25-vuotias porilainen on edustanut Suomea Lontoon ja Rion olympiakisoissa.

Suomalaisurheilijat ovat tähän mennessä hankkineet neljä olympiapaikkaa Tokioon. Purjehduksessa Suomella on maapaikat laser radial – ja laser standard -luokkiin. Henkilökohtaisen osallistumisoikeuden ovat lunastaneet tulosrajat rikkomalla kävelijä Aku Partanen ja nyt siis uimari Matti Mattsson.