Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.05.2019 | Seuratoiminta

Tulorekisteri puhuttaa

Tulorekisteri on puhuttanut seuraväkeä koko kevään. Moni on pysähtynyt ensimmäistä kertaa pohtimaan esimerkiksi rahallisesti pienten kilpailupalkintojen verollisuutta ja omia palkintokäytäntöjään ylipäänsä.  On hyvä huomata, että tulojen ilmoittaminen on muuttunut, ei tulojen verollisuus tai tuloon liittyvien kulujen vähennysoikeus.

Kerran vuodessa ilmoittamisesta on siirrytty maksukohtaiseen ilmoittamiseen. Harmillisesti tavaroiden ilmoittamisen tarkka euromääräinen alaraja on poistunut, joka on aiheuttanut hämminkiä. Arvoltaan merkityksettömiä symbolisia palkintoesineitä ja tavarapalkintoja ei tarvitse ilmoittaa tulorekisteriin, kuten niitä ei ole ilmoitettu ennenkään vuosi-ilmoituksella. Parhaiten palkintoesineiden arvon arvioinnin voi tehdä palkinnon antaja itse. Muiden on asiaan hankala ottaa kantaa.

Ilmoittaminen hoituu helpoiten sähköisillä järjestelmillä. Verohallinnolla on tähän tarkoitukseen ilmainen palkka.fi palvelu, jos seuralla ei ole sähköistä taloushallintoa. Verohallinnon sivuilla www.tulorekisteri.fi on paljon yleismateriaalia ja ohjeita tulorekisteristä. Verohallinto on julkaissut oman selkeän koosteen tulorekisteristä myös urheiluseurojen näkökulmasta.  Tulorekisteri yhdistyksille verkkoseminaari 27.3 avaa asiaa puheen muodossa. Tallenne löytyy täältä.

 

Jos tämän jälkeen jää kysyttävää, voi asioida verohallinnon chatissa. Chat-kuvake näkyy tulorekisteri.fi:ssä sivuilla, kun chat on käytössä. Chat on auki arkisin klo 9.00–16.15. Jos kuvaketta ei näy, kaikki asiakaspalvelijat ovat varattuina. Odota hetki.