Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.05.2019 | Olympiakomitea

Hae pohjoismaiseen urheilujohtamisen koulutukseen – Tähtäimessä kansainväliset kentät 

 Pohjoismaiset liikunnan ja urheilun olympiakomiteat sekä kattojärjestöt yhdessä Hollannin kanssa järjestävät urheilujohtamisen koulutuksen (Nordic International Leadership Education). Suomesta koulutukseen valitaan 5 lahjakasta ja motivoitunutta urheiluvaikuttajaa, joilla on edellytyksiä työskennellä urheilun kansainvälisissä vaikuttamistehtävissä. 

Koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden kehittää henkilökohtaisia taitoja tavoitteen asettelussa, neuvottelutaidoissa ja argumentoinnissa, konfliktinratkaisussa, strategian luomisessa ja ihmisten motivoinnissa. Tavoitteena on kehittää jokaisen osallistujan johtajataitoja sekä luoda henkilökohtainen urasuunnitelma liikunnan ja urheilun kansainvälisille kentille. Ohjelman avulla osallistujat luovat uusia verkostoja ja kontakteja kansainvälisesti, Pohjoismaissa sekä he tulevat osaksi suomalaista urheiluvaikuttajien verkostoa. 

Tavoitteena vaikuttamispaikka 

Koulutus on suunnattu liikunnan ja urheilun parissa työskenteleville urheiluvaikuttajille ja ammattilaisille, jotka jo työskentelevät tai toimivat kansallisissa tai kansainvälisissä lajiliitoissa luottamustoimessa tai operatiivisissa tehtävissä.  

Mukaan valittavilla henkilöillä tulee olla perustelut sille, millaista kansainvälistä luottamus -tai vaikuttamispaikkaa hän lähtee tavoittelemaan ja miksi. Lisäksi valittavilla tulee olla tuki lajiliitolta tai muulta organisaatiolta koulutukseen osallistumiseen ja vaikuttamispaikan saavuttamiseen.  

Koulutusohjelma on englanninkielinen, joten edellytämme osallistujilta hyvää kirjallista ja suullista englanninkielen taitoa. Huomioithan, että hakemus on täytettävä englanniksi. 

Mentorointi  

Koulutusohjelman ajan osallistujalla on mahdollisuus hyödyntää inspiroivaa mentoria urheiluliikkeen sisältä. Suomen Olympiakomitea auttaa mentorin löytämisessä. Kansainvälisten seminaarien välissä Olympiakomitea järjestää tapaamisia, joissa on mahdollisuus käydä läpi ohjelmassa jo opittuja asioita mentoreiden avustamina. 

Kirjallinen hakemus ja kansallinen seminaari Helsingissä 

Kaikki hakemuksen ttäneet ja hakukriteerit täyttävät henkilöt kutsutaan koulutuksen kansalliseen seminaariin, joka järjestetään 4.–6.9.2019 Helsingissä. Seminaarin fasilitoi kanadalainen Richard Stephenson ja se antaa jokaiselle osallistujille eväitä johtamiseen ja vaikuttamistyöhön.  

Lopulliset valinnat koulutuksen osallistujista tehdään kansallisen seminaarin jälkeenSuomesta valitaan koulutukseen viisi osallistujaa. Osallistujiksi pyritään valitsemaan tasapuolisesti eri sukupuolten edustajia. Valinta edellyttää kirjallisen hakemuksen täyttämistä 31.7.2019 mennessä sekä osallistumista kansalliseen seminaariin 4.–6.9.2019. 

Kansallisen seminaarin osallistumismaksu on 100€ ja se sisältää tarjoilut koulutuksen aikana. Hinta ei sisällä majoitusta tai matkakuluja Suomessa. Kansalliseen seminaariin mahtuu 25 osallistujaa. Osallistujamäärän noustessa suuremmaksi, voidaan kirjallisten hakemusten perusteella tehdä ennakkokarsinta. 

Kansainväliset seminaarit 

Koulutukseen valitut henkilöosallistuvat neljään kansainväliseen seminaariin syksyn 2019 ja kesän 2020 välisenä aikana. Kansainväliset koulutusjaksot järjestetään Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa, joiden lisäksi tehdään opintoretki Sveitsiin, Lausanneen Kansainvälisen Olympiakomitean päämajaan sekä osallistujien valitsemiin kansainvälisten lajiliittojen toimistoihin. 

Koulutusohjelman hinta on 3 600€ ja siihen sisältyy neljä kansainvälistä seminaaria (Helsinki, Lausanne, Kööpenhamina ja Bosön) sekä matkat Helsingistä koulutuskaupunkeihin, majoituksen ja ruuat. Jokaisen osallistujan arvioidut kulut ovat n. 6000€, mutta Olympiakomitea osallistuu kuluihin, jolloin osallistujalle jää maksettavaksi 3600€. Laskutus tapahtuu kolmessa erässä, yksi vuonna 2019 ja kaksi vuonna 2020.  

Ohjelmaan valitut vahvistavat osallistumisensa valinnan jälkeen syyskuussa 2019. Tämän jälkeen ilmoitetuista peruutuksista pidätämme oikeuden veloittaa koko osallistumismaksun. 

Suomessa järjestettävät tapaamiset sekä mentorointi kuuluvat hintaan. 

Koulutuksen aikataulu 2019–2020 

 • 4.–6.9.2019 Helsinki 
  Kansallinen seminaari, Structure of international sports co-operationinternational sports policygoal setting and rhetoricpersuasive communicationKansallisen seminaarin ohjelma löytyy täältä. 
 • 17.–19.11.2019Helsinki 
  The Olympic family and interpersonal dynamics inventory 
 • 4.6.2.2020 Lausanne, Sveitsi
  Study trip to the international sports organizations 
 • 19.20.3.2020 KööpenhaminaTanska
  Sports Policy and personal branding 
 • 3.5.6.2020 BosönRuotsi
  Public speeches and lobbying campaign 

Haku 

 • Ohjelman hakuaika on 14.5.- 31.7.2019. 
 • Hae ohjelmaan täältä. 

Hakemuksessa tulee olla (englanniksi): 

 • Vapaamuotoinen hakemus (Letter of Motivation) sisältäen lyhyen kuvauksen tulevaisuuden tavoitteista urheilun parissa: Mitä vaikuttajapaikkaa olet ajatellut hakea tulevaisuudessa ja miksi juuri tätä paikkaa, sekä miten lajiliittosi tai organisaatiosi on sitoutunut tukemaan tavoitettasi vaikuttajapaikasta? 
 • CV 
 • 1 suosittelija lajiliitosta tai vastaavasta organisaatiosta 
 • Alustava toiveesi mentorista 

 

Tutustu ohjelmaan täältä. 

 

Lisätietoja

Karoliina Ketola, yhteiskuntasuhteiden erityisasiantuntija
+358 40 587 6650, karoliina.ketola@olympiakomitea.fi
Twitter: @karoliinaketola 

#NILEFIN #LeadtheChange #suomivaikuttaa