Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.06.2019 | Olympiakomitea

Loputon kehittymisen mahdollisuus ajaa Sanna Nuutista eteenpäin golfviheriöillä

Kesäkuun ensimmäiset ukkoset jylisivät ja sade piiskasi maahan varhain tiistaiaamuna. Moni harmitteli harmaata säätä, mutta luontoäiti näytti jälleen monipuolisuutensa, sillä pari tuntia myöhemmin golfviheriöllä nautittiin kesäisen poutaisesta säästä. Keimola Golf tarjosi hienot puitteet Olympiakomitean kumppanitreeneille, kun yrityskumppaneille lajioppeja olivat jakamassa golfammattilainen Sanna Nuutinen sekä PEGO golfkoulun opettajat Juha-Pekka Peltomäki ja Toni Karjalainen.

Nuutisen oma golfura alkoi jo 7-vuotiaana, kun vanhemmat veivät mukanaan golfkentälle.

– Silloin se oli vähän väkisin menemistä, mutta vanhemmat halusivat perheelle yhteisen harrastuksen. Green cardin suoritin 11-vuotiaana ja kun pääsin mukaan kilpailemaan, niin golf-kärpänen puri kerrasta.

Naisten Eurooppa Touria kiertävän Nuutisen kisakalenteri täyttyy kilpailuista. Kaudessa kisareissuja tulee 25–30.

– Tällä ja seuraavalla kaudella tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Euroopan Tourin 20:n parhaan joukossa. Tokion olympialaiset siintävät ensi vuoden puolella ja ne ovat olleet tavoitteenani siitä lähtien, kun golf tuli olympialajiksi.

Kumppanitreeneissä keskityttiin lyöntitekniikkaan. Jokainen näki oman suorituksensa videoruudulta, joten havainnoinnin kautta myös oppi meni paremmin ”jäseniin”. Kumppanitreeneihin osallistunut Loiste Energian markkinointipäällikkö Sanna Laine suoritti green cardin jo opiskeluaikoinaan, mutta varsinainen kipinä lajin pariin tuli vasta myöhemmin.

– Kaikkein parasta on, kun saa harrastaa ulkona. Tässä lajissa pitää aina keskittyä jokaiseen suoritukseen kunnolla, joten siinä samalla myös unohtaa kaiken muun, joka on pelkästään positiivinen juttu. Sen lisäksi lajin sosiaalisuus tulee vielä kaupan päälle.

– Tässä lajissa oppii aina jotain uutta! Tämän päivän kumppanitreeneistä oppina tuli ainakin uusi ote rautamailoihin.

Sanna Nuutinen suosittelee golfia harrastukseksi ”ihan kaikille”.

– Tässä lajissa saa hyvin ajan kulumaan kesäpäivien aikana. Laji haastaa ja koukuttaa. Vaikka olisit kuinka hyvä, niin huono lyönti tai huono päivä osuu jokaisen kohdalle. Itseäni ajaa eteenpäin oppiminen, sillä tässä lajissa on loputon kehittymisen mahdollisuus.

Samoilla linjoilla on myös golfopettaja Juha-Pekka Peltomäki.

– Tälle lajille kannattaa antaa rohkeasti mahdollisuus siinä missä muillekin lajeille. Green cardin voi suorittaa alkeiskurssin jälkeen tai suoraankin, ja sen jälkeen vielä jäsenyys joltakin golfseuralta ja sitten onkin jo valmis viheriöille pelaamaan.

– Keimola Golfissa aloittamisen kynnys on tehty matalaksi, sillä pienellä satsauksella paketissa on alkeiskurssi, green card, seuran jäsenyys ja kesälle kymmenen yhdeksän reiän pelikierrosta. Ei siis tarvitse ostaa golfosakkeita tai mitään muutakaan sen kummempaa – riittää, kun löytyy innostusta ja halua harrastaa.

 

Olympiakomitean yrityskumppanit kokoontuvat noin neljä kertaa vuodessa kumppanitreeneihin. Mentoreina toimivat entiset ja nykyiset urheilijat.

Lue lisää Suomen Olympiakomitean yritysyhteistyöstä.