Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.06.2019 | Huippu-urheilu

Minsk 2019: Eetu Heino aloitti sulkapallossa vakuuttavalla voitolla

Eetu Heino oli päivän suomalaisnimi Minskin Euroopan kisoissa. Ampumapaikalla päivän paras sijoitus oli Satu Mäkelä-Nummelan ja Vesa Törnroosin 18:s sija trapin sekajoukkuekilpailussa.

Eetu Heino aloitti sulkapallossa vakuuttavalla 2-0 voitolla (21-8, 21-13) Rosario Maddalonista. Voitto maailmanlistalla sijalla 114 majailevasta italialaisesta antoi Heinolle hyvät lähtökohdat alkulohkoonsa, josta kaksi parasta jatkaa pudotuskaavioon. Tiistaina vastaan tulee Slovenian Miha Ivanic (ranking-202), keskiviikkona Israelin Misha Zilberman (ranking-42).

– Vastus oli tuttu, ja tiesin, että molempien erien alut ovat tosi tärkeitä. Varsinkin avauserässä se taktiikka toimi, kun sain melkein puoli erää eteen. Sain pidettyä tempoa yllä ja olin koko ajan se, joka peliä vei. Vastustaja joutui tekemään paljon töitä, maailmanlistan sijalta 90 löytyvä Heino iloitsi.

Anton Kaistin ja Oskari Larkimon turnaus nelinpelissä lähti käyntiin tappiolla venäläisille Vladimir Ivanoville ja Ivan Sozonoville erin 0-2 (9-21, 11-21). Kaisti ja Larkimo kohtaavat tiistaina Tshekin Jaromir Janacekin ja Tomas Svejdansekä keskiviikkona Norjan Carl Christian Morkin ja Sturla Flaaten Jörgensenin.

Tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 102 oleva Airi Mikkelä sai vastaansa heti alkulohkon avausottelussaan ennalta lohkon tasokkaimman vastustajan, maailmanlistan sijalta 40 löytyvän Saksan Yvonne Lin. Saksalainen vei ottelun lukemin 2-0 (21-17, 21-14). Tiistaina Mikkelä kohtaa Unkarin Agnes Korosin (ranking-134) ja keskiviikkona Irlannin Rachael Darraghin (ranking-209).

Ampumapaikalla ei finaalipaikkoja

Ampumaradalla oli maanantaina jaossa olympiapaikkoja ilmakiväärissä, mutta suomalaiset eivät finaalivauhtiin yltäneet. Juho Kurki oli miehissä 19:s tuloksella 624,6.

Naisissa Emmi Hyrkäs sijoittui 24:nneksi tuloksella 623,3. Jenna Kuisman tulos 622,8 riitti puolestaan sijaan 28. Finaaliin vaadittiin peruskilpailusta miehissä tulos 627,8 ja naisissa 625,6.

Haulikkopuolella trap-ampujat saivat kisaurakkansa päätökseen sekajoukkuekilpailulla. Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos rikkoivat yhteensä 123 kiekkoa 145:stä, mikä riitti sijaan 18. Loppukilpailuun olisi vaadittu tulosta 135.

– En tiedä, millainen oli juonenkuva, mutta on pikkaisen mukavampi lähteä ensi viikon MM-kisoihin, kun täällä meni steppi stepiltä paremmin. Nyt unohdetaan surkeat teot ja laitetaan taas nenä pystyyn. Olympiapaikan saavuttaminen on koetellut läheltä ja kaukaa. Voin vain luottaa siihen, että se sieltä tulee. Töitä sitä varten on tehtävä, koska paikkoja ei ole ylenmäärin jaossa, Mäkelä-Nummela niputti urakkansa.

Samuli Piippo ei selviytynyt jatkoon tähtäinjousen ensimmäiseltä pudotuskierrokselta. Vastassa ollut Kreikan Alexandros Karageorgiou oli parempi puhtaasti 6-0 ja lunasti paikkansa 32 parhaan joukkoon.

Aatu Laamanen hävisi judon 90-kiloisissa ensimmäisellä kierroksella ipponilla Unkarin Krisztian Tothille. Toth on sarjan maailmanrankingin kakkonen, joten toiveet keräilyeristä olivat vahvoja, mutta ne toiveet päättyivät heti seuraavalla kierroksella unkarilaisen hävittyä Israelin Li Kochmanille.

Tiistain suomalaisohjelmassa uusia lajeja

Melojat ja painijat aloittavat kisasuorituksensa Minskissä tiistaina:

08.45 ammunta, mixed 50m pienoiskivääri, karsinta: Suomi (finaali klo 12.00).
09.00 melonta, M K1 1000m, alkuerät: Miika Nykänen (välierät klo 15.30).
09.43 melonta, N K2 500m, alkuerät: Netta Malinen & Paulina Polet (välierät klo 15.59).
11.40 sulkapallo, M nelinpeli, alkulohko: Kaisti / Larkimo – Janacek / Svejda (CZE).
12.20 sulkapallo, M kaksinpeli, alkulohko: Miha Ivanic (SLO) – Eetu Heino.
13.00 jousiammunta, N tähtäinjousi, 1. pudotuskierros: Taru Kuoppa – Ana Umer (SLO)
13.20 vapaapaini, M -125kg, 1. kierros: Givi Matcharashvili (GEO) – Jere Heino.
14.00 melonta, N K1 500m, alkuerät: Pauliina Polet (välierät klo 16.52).
21.10 sulkapallo, N kaksinpeli, alkulohko: Airi Mikkelä – Agnes Korosi (HUN).

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut