Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.07.2019 | Huippu-urheilu

Napoli 2019: Vili Kopra trapin kärkipaikalla – Anna Salminen miekkaili kymmenenneksi

Napolin universiadit pääsivät todenteolla käyntiin torstaina, kun areenoilla nähtiin peräti 34 suomalaisurheilijaa.

Vili Kopra avasi miesten trapin alkukilpailun komeasti ampuen 24+25+24 ja ottaen jaetun johtopaikan.

– Ensimmäinen päivä meni hyvin, ei siinä muuta. Toivottavasti sama tatsi jatkuu perjantaina ja bussit olisivat aikataulussa, Kopra kommentoi hieman kisajärjestelyjä kritisoiden aamun kokemuksiinsa viitaten.

Naisten kalpamiekkailun henkilökohtaisessa kilpailussa Anna Salminen sijoittui parhaana suomalaisena kymmenenneksi. Salminen oli alkuerässä erinomainen ja voitti sen perään kaksi pudotusotteluakin. Lopulta matka puolivälieriin katkesi 13-15 -tappioon israelilaiselle Nickol Talille. Anna Vuorisen loppusijoitus oli 48:s ja Sofia Tauriaisen 52:s.

Aatu Laamasella viiden ottelun päivä

Judon ensimmäinen suomalaisottelija, avajaisten lipunkantaja Aatu Laamanen, joka urakoi viiden ottelun verran. Laamanen voitti -90 kg sarjassa kaksi ottelua ennen tappiota moninkertaiselle nuorten arvokisavoittajalle Georgian Lasha Bekaurille. Laamasen voiman tunsivat tätä ennen Latvian Davis Dudaipponilla ajassa 2.11 sekä Viron Mattias Kuusik  jatkoajalla varoituksilla. Keräilyerissä Laamanen jatkoi taas voittojaan kaatamalla ipponilla mongolialaisen Puntsagtseren Ganbaatariin. Moldovan Iurie Mocanu päätti Laamasen kisat voitollaan sitkeästä suomalaisesta.

Uinnin avauspäivänä Susanne Hirvonen oli naisten 50 metrin perhosuinnin alkuerien 43:s ajalla 28.49 ja Olli Kokko miesten 100 metrin rintauinnin alkuerien 27:s ajalla 1.02,55. Kumpikin karsiutui jatkosta.

Naisten 10 metrin ilmakiväärissä Saana Peltonen oli 37:s (619,0) ja Mira Mäkelä oli 63:s (609,1). Finaaliin tarvittiin 625,1.

Uimahyppääjä Juho Junttila sijoittui 3 metrin ponnahduslaudan semifinaalissa 17:nneksi pistein 254,15 eikä selviytynyt finaaliin.

Miesten telinevoimistelun 6-ottelussa Franz Cardin pisteet olivat 74,000 ja sijoitus 22:s. Cardin paras teline oli rekki, jossa hän oli pistein 13,200 12:s. Joonas Kukkonen puolestaan oli mukana vain renkaissa, jossa sijoittui 15:nneksi pistein 13,400. Suomalaisia ei nähdä telinekohtaisissa finaaleissa.

Koripallojoukkueille tappiot

Naisten koripallossa Suomi koki tappion Kiinalle 60-75. Suomen parhaat pistenaiset olivat Anniina Äijänen (9) ja Elina Koskimies (8).

– Kiina oli numeroiden valossa selkeästi parempi, kenttätapahtumissa ei niin paljon. Korintekotaidossa jäimme jälkeen. Pystyimme kuitenkin pelin aikana vastaamaan kaikkiin kiinalaisten haasteisiin, totesi koripallonaisten valmennusjohdosta avauspelin valmentaja Miikka Sopanen.

Koripallonaisten alkusarja päättyy perjantaina Kanadan kohtaamiseen.

Miesten koripalloavauksessa USA rutisti niukan voiton Suomesta 69-65 (40-35). Suomi nousi alun jälkeen hyvin peliiin mukaan ja taisteli voitosta aivan loppuhetkille asti. Suomen paras pistemies oli Elias Valtonen (12).

– Oman peli-identiteetin löytymisessä meni avauspelissä hetki. Virtaa riitti ja vauhtia, heitot vain kolisivat rautoihin. Tämä pitää nyt kanavoida oikein, jotta kaksi seuraavaa päivää sujuu sitten voittojen merkeissä, tiivisti valmentajistosta Lassi Tuovi ottelun kulun.

Perjantaina Suomi kohtaa Kiinan.

Perjantain universiadeissa kilpailee kahdeksan urheilijaa henkilökohtaisissa kilpailuissa sekä molemmat koripallojoukkueet.

Suomalaiset universiadeissa perjantaina 5.7. (Suomen aikaa)

11.00 ampumaurheilu, trap, miehet: Vili Kopra (finaali 19.00).

11.14 uinti, 200 m sekauinti, miehet: Teemu Vuorela (välierä 19.00)

11.39 uinti, 100 m vapaauinti, naiset: Fanny Teijonsalo (välierä 19.00)

12.00 judo: Pihla Matikainen – Mimouna Miloua ALG (-57 kg N), Alexandra Barton – Kjojinsa Komoldinova UZB (-63 kg N), Arttu Määttä – Victor Sterpa MDA (-73 kg M) (mitaliottelut 19.15).

14.00 koripallo, miehet: Suomi – Kiina

16.30 telinevoimistelu, 4-ottelu, naiset: Maija Leinonen ja Rosanne Ojala.

18.30 koripallo, naiset: Suomi – Kanada.

 

Universiadeja voi seurata suorina lähetyksinä valikoiduista lajeista FISU TV:stä https://fisu.vhx.tv/browse

Universiadit, Napoli 3.-14.7.2019

Suomen joukkue ja Olympiakomitean kisasivut

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu