Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.07.2019 | Huippu-urheilu

Napoli 2019: Vili Kopra ampui pistesijan trapissa

Vili Kopra selviytyi kesäuniversiadien miesten trap-ammunnan finaaliin oltuaan alkukilpailun jaetulla kolmannella tilalla 120 kiekon rikkomisella. Kopran sarjat olivat 24+25+24+23+24. Finaalissa suomalaisen kohtalo oli olla ensimmäinen putoaja 20:n sarjalla eli lopputuloksissa Lahden amk:n (Päijät-Hämeen Urheiluakatemia) Kopra oli kuudes.

Piscina Scandonen altaassa Teemu Vuorela ui 200 metrin sekauinnin välierissä ajan 2.02,01 sijoittuen lopputuloksissa yhdenneksitoista. Finaaliin riitti 2.01,61. Vuorelan aika on Suomen kaikkien aikojen toiseksi nopein Jani Sievisen SE:n 1.58,16 jälkeen.

Fanny Teijonsalo oli 100 metrin vapaauinnin alkuerissä 56,60 ollen 18:s. Välieräpaikkaan vaadittiin kaksi sadasosaa parempi aika.

Koripallojoukkueet voittoihin

Miesten koripallossa Suomi löi Kiinan selkein numeroin 105-65 (44-33). Andre Gustavson oli kentän tehokkain tehden komeat 27 pistettä. Edon Maxhunin  pistemäärä oli 15 ja Elias Valtosen 13. Samaan aikaan USA voitti Ukrainan pisteellä 58-57, joka tietää lauantaisen Suomi – Ukraina -ottelun voittajan selviytyvät pelaamaan sijoista 1-8.

– Me otettiin eilisestä opiksi, jännittynyt fiilis oli poissa. Pelattiin meidän omaa korista: juostiin paljon. Huomenna muistetaan tehdä omat asiat oikein, Andre Gustavson niputti päivän ottelun.

Koripallonaiset päättivät alkusarja voittamalla Kanadan 82-59 (34-37) vakuuttavan toisen puoliajan pelaamisen myötä. Sara Bejedi teki 23 pistettä, Helmi Tulonen 16 ja Roosa Lehtoranta 15. Naiset jatkavat pelejä sijoista 9-16 Meksikoa vastaan sunnuntaina.

Maija Leinonen voimisteli finaaliin

Naisten telinevoimistelun 4-ottelussa Maija Leinonen keräsi pisteet 46,950 ja ensimmäisen kansainvälisen ottelunsa kolmeen vuoteen tehnyt Rosanna Ojala 45,400. Leinosen pisteet riittivät myös lauantaiseen ottelun finaaliin.

– Olen todella tyytyväinen kisaan. Sain tehtyä ehjän ottelun. Parantamista jäi nojapuille, jossa tuli turha pisteen menetys. Finaaleihin jäi siis korjattavaa, Leinonen totesi.

Judotatamilla nähtiin kolme suomalaista. Alexandra Barton pääsi yhden voiton päähän pronssiottelusta. Barton voitti kaksi päivän ensimmäistä otteluaan, mutta hävisi loput kaksi. -63 kg sarjan suomalaisen joutuivat tunnustamaan paremmaksi Uzbekistanin Kjojinsa Komoldinova jatkoajalla ja Meksikon Ambar Gutierrez waza-arilla. Mitaliottelupaikasta oteltaessa Tshekin Renata Zachova oli Bartonia parempi, kuten myös keräilyissä Kroatian Iva Oberan.

– Hyvä alku päivälle. Puolivälierä jäi harmittamaan, vähän huonosti en saanut pidettyä yläkroppaa kiinni ja keräilyottelussa jäi kyllä vähän taktiikastakin kiinni, Barton kertasi.

Pihla Matikainen voitti -57 kg sarjassa algerialaisen Mimouna Milouan, mutta jatkohaaveet kaatuivat ipponilla ajassa 3.31 tulleeseen tappioon Taipein LinHsuan HsulleArttu Määttä puolestaan hävisi -73 kg sarjassa Moldovan Victor Sterpalle ipponilla ajassa 1.21, eikä selviytynyt keräilyihin.

Suomalaiset lauantaina 6.7. (Suomen aikaa)

11.10 uinti, miesten 200 m rintauinti, Olli Kokko (välierä 19.22).

11.39 uinti, naisten 100 m selkäuinti, Lotta Upanne (välierä 20.41).

11.45 ampumaurheilu, miehet 10 m ilmakivääri, Joni Stenström (finaali 14.30).

12.00 judo, Marianne Kosonen – Pincky Balhara IND (-52 kg N), Elias Körkkö – Mattia Miceli ITA (-66 kg M) (mitaliottelut 19.15).

19.30 telinevoimistelu, naisten 4-ottelu, finaali: Maija Leinonen.

21.00 koripallo, miehet, Suomi-Ukraina.

 

Universiadeja voi seurata suorina lähetyksinä valikoiduista lajeista FISU TV:stä https://fisu.vhx.tv/browse

Universiadit, Napoli 3.-14.7.2019

Suomen joukkue ja Olympiakomitean kisasivut

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu