Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.07.2019 | Huippu-urheilu

Napoli 2019: Hurskeelle hopeaa pika-aidoissa – Sillman 7-ottelun kärkinaisena

Reetta Hurske nosti Suomen mitalisaldon kolmeen Napolin kesäuniversiadeissa juostuaan hopeaa 100 metrin aitajuoksussa. Hurskeen aika oli 13,02, kun kultaa juossut isäntämaan Italian Luminosa Bogliolo juoksi peräti 12,79.

Menestyksen lisäksi Hurske tavoitteli Napolissa Dohan MM-rajaa 12,98, josta hän jäi niukasti neljä sadasosaa.

– Totta kai täällä kilpailtiin enemmän mitalista, mutta ajattelin että mitalille juostessa juoksee myös kovan ajan. Nyt ei vaan päässyt tarpeeksi kovaa.

– Välierän jälkeen oli ehkä liian löysä olo ja samalla vähän jäykkäkin. En ollut välieräjuoksuun kovinkaan tyytyväinen. Nyt sain finaalissa omalle tasolleni. Hopea ei ole häpeä, mutta aika olisi saanut olla kovempi, Hurske kommentoi.

LUE LISÄÄ: Reetta Hurske aitoi universiadihopealle

Miia Sillman johtaa naisten 7-ottelua avauspäivän jälkeen 17 pisteen erolla ennen Burkina Fason Marthe Koalaa pistein 3646. Hertta Heikkinen (3403) on puolestaan viidentenä.

– Kyllä tämän päivän perään voi laittaa plussan. Korkeus saatiin omalle tasolleen hankalan alkukauden jälkeen. Kuula jäi vähän harmittamaan. Kakkosella alku tuli hyvin, mutta loppu jäi uupumaan. Hyvillä mielin pääsee jatkamaan huomiseen, Sillman paketoi avauspäivän.

Sillmanin sarja oli avauspäivän osalta 13,84 100 metrin aidoissa, 183 korkeudessa, 12,99 kuulassa sekä 24,83 200 metrillä. Heikkisen päivään kuului 100 metrin aidat 14,31, korkeus 168, kuula 12,48 ja 200 metriä 24,36.

Teo Takala oli keihäänheitossa komeasti neljäs heitettyään 77,79. Mitaliin riitti 79,62. Senja Mäkitörmä oli naisten kuulantyönnön finaalissa 11:s tuloksella 15,67. Mäkitörmä oli aamun karsinnassa kymmenes tuloksella 15,94. Anniina Kortetmaa oli 200 metrin välieränsä seitsemäs ajalla 24,08 ja karsiutui finaalista.

Koripallomiehet kaatoi Kroatian

Koripallon miesten joukkue päätyi lopputuloksissa naisten joukkueen tapaan yhdeksänneksi voitettuaan kaikki sijoitusottelunsa. Viimeisessä ottelussa torstaina kaatui Kroatia jännittävien vaiheiden jälkeen 80-78 (39-31). Suomi voitti turnauksessa neljä ottelua ja hävisi kaksi. Tappiot tulivat finaalijoukkueille (USA ja Ukraina).

– Ei voi olla tyytyväinen yhdeksänteen tilaan, kun lähdimme tavoittelemaan parempaa. Kun kuitenkin hoidimme nämä loppupelit voitokkaasti ja finaalissa pelaa joukkueet, joille hävisimme, niin suunta on kyllä oikea. Pienestä oli tällä kertaa kiinni. Joukkueesta olen ylpeä alkulohkon pettymyksen jälkeen. 12 tosi hyvää pelaajaa, tällä kertaa vaan meni näin, joukkueen kapteeni Elias Valtonen tiivisti.

RS21-purjehduksessa suomalaisvenekunta Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman ja Alexander Grönblom oli alkukilpailun lopputuloksissa toinen. Neljäntenä kisapäivänä kvartetti purjehti kaksi nelostilaa. Australia oli alkukilpailun paras 48 sijoituspisteellä Suomen pisteiden oltua 51. Näin Australia lähtee perjantain finaalipäivään yhdellä sijoituspisteellä ja Suomi kahdella. Finaalissa purjehditaan neljä lähtöä.

Rytmisen voimistelun 4-ottelun avauspäivänä Rebeca Gergalolle kirjattiin pisteet 16.300 (pallo) ja 17.600 (vanne).

Jasmin Manninen hävisi taekwondossa naisten -62 kg sarjassa avausottelunsa ukrainalaiselle vastustajalleen pistein 14-29.

– Vastustaja pääsi alussa selvään johtoon, mutta Jasmin kiri tilanteeksi 14-16. Kun ”Jassu” yritti mennä ohi, oma suojaus aukesi liikaa ja vastustaja pommitti loppulukemiksi 14-29, kertasi taekwondovalmentaja Jarkko Mäkinen.

Suomalaiset perjantaina 12.7. (Suomen aikaa)

8.00 yleisurheilu, naisten 20 km kävely: Tiia Kuikka.

10.00 taekwondo: Niko Saarinen (-63 kg) (välierät klo 15.00, finaalit klo 19.00).

11.00 yleisurheilu, naisten 7-ottelu: Hertta Heikkinen ja Miia Sillman (pituus 11.00, keihäs 20.15, 800 m 21.45).

13.00 purjehdus, RS21, finaalit: Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman ja Alexander Grönblom.

14.00 rytminen voimistelu, 4-ottelu,:Rebecca Gergalo.

19.05 yleisurheilu, naisten moukarinheiton finaali: Inga Linna.

Universiadeja voi seurata suorina lähetyksinä valikoiduista lajeista FISU TV:stä https://fisu.vhx.tv/browse

Universiadit, Napoli 3.-14.7.2019

Suomen joukkue ja Olympiakomitean kisasivut

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu