Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.08.2019 | Seuratoiminta

Fiksu seura palkitaan 

Onko teidän seurallanne jokin ympäristöä säästävä fiksu toimintatapa josta olette ylpeitä? Laita hyvä kiertämään ja kerro se meille!

Toimivat kimppakyydit, liikkuen treeneihin, varustekierrätys, energiansäästö, kertakäyttökulttuurin hillitseminen, viestintä, jätteiden vähentäminen ja lajittelu, ympäristövastuulliset tapahtumat tai lähitoiminnan painottaminen. Kehittämiskohteita on monia, samoin toteutustapoja. 

Kerro, miten toimitte aiemmin ja muutos fiksumpaan suuntaan saatiin toteutettua. Kyseessä voi olla iso tai pieni uudistus, tavallinen tai epätavallinen – tärkeintä on fiksuus ja toimivuus. Oivallisin toimintatapa tai tarina palkitaan 2 000 euron kannustuspalkinnolla! Vaikka palkinto ei oman seuran kohdalle osuisikaan, niin fiksu toimintatapanne saa näkyvyyttä ja mahdollisuuden levitä laajasti seurakenttään. 

Tausta: Olympiakomitea kokosi vuonna 2018 Sitran tukemana seurojen ympäristövastuullisia käytäntöjä. Hankkeen pohjalta syntyi KEKE-koutsi, seurojen kestävän kehityksen valmentaja. Fiksu seura -palkinnon avulla kannustamme seuroja kokeilemaan ja kehittämään ympäristöä säästäviä ja fiksuja toimintatapoja. Samalla keräämme KEKE-koutsiin lisää ideoita ja vinkkejä, joita kannattaa levittää laajemminkin. Rakennetaan yhdessä maailman ympäristövastuullisin seurakentällinen!

Fiksu toimintatapa 

  • on seurassa käytössä tai vähintäänkin kokeiltu ja hyväksi koettu
  • parantaa seuratoiminnan ympäristövastuullisuutta tai pienentää ympäristövaikutuksia
  • voi liittyä mihin tahansa seura-arkeen kytkeytyvään asiaan, kuten liikenne ja kulkutavat, varusteet, toimitilat ja välineet, tapahtumat, ruoka, jätteet ja kierrätys, viestintä, tms. 

Lisätiedot: Karoliina Ketola, Olympiakomitea, karoliina.ketola@olympiakomitea.fi 

 

Vuoden 2019 Fiksu seura -palkintoa voit hakea tästä> 

  • Hakuaika päättyy 30.9.2019. Palkintoa voivat hakea kaikki urheiluseurat.