Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.08.2019 | Seuratoiminta | Uutinen

Tamperelainen urheiluseura Koovee ry palkittiin huumorilla höystetystä Olkkosen reeniryhmästä

Valtakunnallinen terveysliikunnan edistämisohjelma Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma juhlisti 25-vuotista taivaltaan ja palkitsi pitkäaikaisia ja vaikuttavia terveysliikunnan edistäjiä.  Tamperelainen urheiluseura Koovee ry palkittiin huumorilla höystetystä Olkkosen reeniryhmästä, joka on jo vuosikymmeniä innostanut miehiä liikkeelle.

Koovee ry:n Olkkosen reeniryhmä on ruohonjuuritason KKI-innovaatio, joka on kestänyt aikaa. Kuvitteellisen humoristisen Olkkos-hahmon ympärille rakennettiin vuonna 1996 massiivinen paikallinen markkinointikampanja houkuttelemaan ja innostamaan miehiä pitämään itsestään huolta. Viikoittaiset reeniryhmät saavuttivat jo heti alkuun suuren suosion ja ovat toimineet jo lähes 25 vuotta. Pääpaino on matalan kynnyksen liikunnassa: perusliikuntaa, palloilua ja venyttelyä. Vuosien aikana on perustettu muun muassa salibandyryhmiä ja kuntosaliryhmiä, kokeiltu erilaisia lajeja sekä järjestetty muita yhteisiä tapaamisia.

Olkkosten reeniryhmissä on toteutunut ja jalostunut esimerkillisesti KKI-sanoman ydin. Ryhmät on suunnattu tavallisille miehille, ne ovat luoneet pysyvää toimintakulttuuria ja kynnys osallistumiseen on matala. Ihailtavaa on paitsi toiminnan jatkuvuus myös osallistujien sitoutuminen, sillä osa nykyisistä olkkosista on ollut mukana alusta saakka, koko 25-vuotisen taipaleen. Reeniryhmien ideaa on kopioitu myös naapurikuntiin.

KKI-ohjelma luovutti palkinnot myös seuraaville toimijoille:

  • Suomen Apteekkariliitto palkittiin kaukonäköisestä ja innovatiivisesta yhteistyöstä terveysliikunnan edistämiseksi apteekkialalla.
  • Työ Terveys Turvallisuus -lehti palkittiin terveysliikuntaa tukevasta monipuolisesta uutisoinnista ja taustoittamisesta.
  • Liikkumisen olosuhteiden edistäjänä palkittiin Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön yhdyskuntasuunnittelun tutkimusryhmä pitkäaikaisesta ja laadukkaasta työstä liikkumisen olosuhteiden esille nostamisesta yhdyskuntasuunnittelussa ja kaavoituksessa.
  • Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Aija Rautio palkittiin ennakkoluulottomasta ja kunnianhimoisesta työstä terveysliikuntakentällä.

Palkinnot luovuttivat opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee KKI-ohjelman 25-vuotisjuhlassa 23. elokuuta 2019 Helsingissä.

Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma

KKI-ohjelma kannustaa työikäisiä säännöllisen arkiliikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin. KKI-ohjelma on toiminut vuodesta 1995 lähtien opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella. Ohjelmassa ovat mukana myös liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Metsähallitus. Ohjelman toteutuksesta vastaa Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES.