Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.09.2019 | Seuratoiminta

Sykkiikö sinulla #seurasydän? 

Urheiluseuratoiminta rakentaa yhteisöllisyyttä, luo hyvinvointia ja ehkäisee syrjäytymistä. Suomen Olympiakomitea, lajiliitot, liikunnan aluejärjestöt ja urheiluseurat haastavat kaikki mukaan #Seurasydän-kampanjaan, joka tekee yhteisöllisyyden näkyväksi!  

#Seurasydän liputtaa yhteisöllisyyttä

Suomalaisissa urheiluseuroissa on yli miljoona liikkujaa, urheilijaa ja toimijaa. Seurasydän-kampanja nostaa esille seuratoiminnan ylivoimaisen vahvuuden – yhteisöllisyyden. Seurasydän kuvastaa rakkautta omaa seuraa kohtaan ja kertoo siitä, mitä kaikkea hyvää seuran ihmiset ympärilleen luovat. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään.

 

– #Seurasydän-kampanjan avulla haluamme herättää seuraväen ja koko yhteiskunnan näkemään seuratoiminnan yhteisöllisyyden merkityksen niin yksilölle kuin laajemmin koko yhteiskunnalle. Haluamme lisätä seuraihmisten ylpeyttä omasta toiminnastaan. He tekevät äärimmäisen arvokasta ja merkityksellistä työtä, korostaa Pekka Nikulainen Suomen Olympiakomiteasta.

 

– Jokaisella tulisi olla mahdollisuus olla mukana vapaa-ajan yhteisössä. Siten voidaan purkaa kasvavaa yksinäisyyden ja eriarvoistumisen pommia. Seuratoiminta on valmis ja vetovoimainen yhteisöjen rakentaja.  Tätä yhteisöllisyyttä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, painottaa Pekka Nikulainen.

Sosiaalinen media täyttyy iloisella yhdessä tekemisen meiningillä

#Seurasydän on koko urheiluyhteisön yhteinen ponnistus. Se innostaa seuroissa toimivia ihmisiä levittämään seurassa vallitsevia yhteisöllisyyden arvoja ympärilleen niin sosiaalisessa mediassa kuin omassa toiminnassaan. Seurasydäntä voivat kasvattaa niin juniorit, seniorit, harrastajat, liikkujat, talkoolaiset, fanit kuin huippu-urheilijat.

 

Liittämällä #Seurasydän-tunnisteen sosiaalisen median julkaisuihin jokainen voi viestiä oman tarinansa, hetkensä tai kiitoksensa.  Kampanja on otettu innostuneesti vastaan. Kahden ensimmäisen viikon aikana näitä #seurasydän-tarinoita ja -kuvia on kertynyt jo yli 1000.

Seurapaitapäivä 24.9. värittää päivän seurojen väreillä  

Yksi kampanjan kohokohdista on tiistaina 24.9. vietettävä Seurapaitapäivä, jolloin kaikkia kannustetaan pukemaan töihin, kouluun ja menoihin oman seuran pelipaita, verkkarit tai fanipaita – tai muuten sonnustautumaan seuran väreihin.  Vaihdetaan siis farkut verkkareihin ja pikkutakki seurapaitaan. Nyt on aika näyttää, mille seuralle juuri sinun sydämesi sykkii!  Se voi olla seura, jonka riveissä harrastit lapsena tai se, jossa kilpailet nyt. Tai sitten se seura, jonka huoltojoukoissa tai valmennuksessa olet tiiviisti mukana tai jota fanitat ahkerasti.

Seurasydän ja yhteisöllisyys ovat esillä niin sosiaalisessa mediassa, YLE:n kanavilla kuin seurojen, lajiliittojen ja Olympiakomitean viestinnässä ja tapahtumissa koko syksyn aina Urheilugaalaan 16.1.2020 saakka.

Lisätietoja www.seurasydän.fi

 

   fb.me/seurasydan          @seurasydan

 

#Seurasydän-kampanja
Olympiakomitea, lajiliitot, liikunnan aluejärjestöt ja urheiluseurat haluavat liputtaa yhdessä seuratoiminnan suurinta vahvuutta – yhteisöllisyyttä. Seurasydän kuvastaa rakkautta omaa seuraa kohtaan ja kertoo siitä, mitä kaikkea hyvää seuran ihmiset ympärilleen luovat. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään.

Lataa tunnukset ja kuvat täältä