Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.09.2019 | Olympiakomitea

SM-viikko tuo Joensuuhun vauhtia, voimaa ja tarkkuutta – jaossa satoja SM-mitaleita

Suomen monipuolisin urheilutapahtuma SM-viikko tuo ensi talvena Joensuuhun yli tuhat urheilijaa kilpailemaan lajiensa Suomen mestaruuksista.

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko kokoaa yhteen lajeja, jotka ovat suurelle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. Tapahtuman tavoitteena saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä. Yleisölle SM-viikko tarjoaa uusia mielenkiintoisia urheiluelämyksiä ja kokemuksia mm. lajikokeiluiden kautta. Kaikkien aikojen viides, ja toista kertaa talvella järjestettävä SM-viikko, järjestetään Joensuussa 31.1.-2.2.2020.

Joensuussa on mukana erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus suomalaisesta urheilun lajikirjosta. Tässä vaiheessa mukanaolonsa ovat vahvistaneet biljardi, bridge, digitaalinen autourheilu, jousiammunta, tikkaurheilu, otevoima, hiihtosuunnistus, kasa-ammunta, koiravaljakkourheilu, kriketti ja taekwondo, joka on ollut mukana kaikilla SM-viikoilla.

– Päätös lähteä mukaan tälläkin kertaa oli helppo, sillä SM-viikko on erinomainen tilaisuus näyttää lajia muillekin kuin omille harrastajille. Monilajinen tapahtuma luo suurkilpailun tunnelmaa, ja YLEn laadukas TV-tuotanto takaa näkyvyyden myös kotikatsomoihin, kertoo Taekwondoliiton toiminnanjohtaja Tatu Iivanainen.

Autourheilu on mukana SM-viikolla neljättä kertaa. Kaksi ensimmäistä kertaa lajina on ollut näyttävä drifting, ja viime heinäkuussa SM-viikolla ajettiin kartingin SM-pisteistä. Joensuussa mukana olevan digitaalisen autourheilun myötä tapahtuma ottaa uuden askeleen kohti entistä monimuotoisempaa urheilutapahtumaa.

– Digitaalinen autourheilu on käsittääkseni ensimmäinen eSports-laji SM-viikolla. Tällä uudella, kovaa kyytiä suosiotaan kasvattavalla autourheilumuodolla on Suomessa erittäin kova taso ja suomalaiset ovat menestyneet myös maailmalla mm. F1 eSport -sarjassa, AKK:n pääsihteeri Anssi Kannas kertoo

Yksi tulevan SM-viikon uusista lajituttavuuksista on hiihtosuunnistus:

– Aloite SM-viikolle osallistumisesta tuli hiihtosuunnistusväeltä, ja koska Suomi järjestää lajin MM-kilpailut talvella 2022, päätimme tulla mukaan. Hiihtosuunnistus sopii erinomaisesti televisointiin. Kesäsuunnistuksesta tutut gps-pallukat toimivat hiihtosuunnistuksessakin ja takaa-ajo kisaformaattina on vauhdikas, kertoo toimitusjohtaja Mika Ilomäki Suunnistusliitosta.

Lisää näkyvyyttä ja harrastajia odottaa myös Suomen Voimalajiliiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen:

– Lähdimme mukaan, koska haluamme lisää tunnettavuutta pienille puhtaan voiman lajeillemme ja 2020 on vuoro nostaa otevoimailu uudelle tasolle. Odotamme SM-viikolta uusia tuttavuuksia ja näkyvyyden kautta lisää otevoimailuharrastajia ja -kilpailijoita tuleville vuosille.

SM-kilpailuiden lisäksi Joensuun SM-viikolla on myös mukana muutamia näytöslajeja. Lisäksi kaupunkilaisille järjestetään lajikokeiluita ja -esittelyjä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Suomen Olympiakomitean hallinnoimaa SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman käytännön toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhdessä Yle Urheilun ja Joensuun kaupungin kanssa.

Lisätietoja: SM-viikon tuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263

www.sm-viikko.fi
Twitter:  twitter.com/SMviikko 
Facebook:  facebook.com/smviikko