Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.09.2019 | Huippu-urheilu

Lontoon olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén purjehti Suomelle maapaikan Tokion olympiakisoihin

Suomen kolmas maapaikka Tokion olympiakisojen purjehdusregattaan varmistui jo kuuden lähdön jälkeen RS:X-luokan MM-kisoissa Italiassa.

RS:X-luokassa purjehtiva Tuuli Petäjä-Sirén on varmistanut Suomelle maapaikan Tokion olympiakisoihin. Paikka varmistui Italiassa käynnissä olevasta MM-regatasta, kun Petäjä-Sirén selvitti tiensä kultafinaaliryhmään kuuden lähdön jälkeen.

Viime kesän MM-kisoissa jaettiin jo 11 maapaikkaa RS:X-luokassa. Tämän vuoden MM-kisoista jaetaan paikkoja yhdeksälle maalle. 53 purjehtijan kultafinaaliryhmään selviytyi Petäjä-Sirénin lisäksi purjehtijoita vain kuudesta sellaisesta maasta, jolla ei vielä maapaikkaa ole hankittuna, joten Suomen maapaikka varmistui jo tässä vaiheessa.

– Kiva, että se varmistui jo nyt. Tämän viikon kilpailen täysillä hyvästä MM-menestyksestä, ja sitten istumme alas ja suunnittelemme seuraavien 10 kuukauden askeleet kohti olympialaisia, sijalla 22 purjehtiva Petäjä-Sirén totesi Suomen Purjehduksen ja Veneilyn verkkosivuilla.

Loppuvuodesta 36 vuotta täyttävä Petäjä-Sirén on edustanut Suomea jo kolmissa olympiakisoissa. Lontoossa 2012 espoolainen purjehti olympiahopeaa ja tuli myös kruunatuksi Vuoden urheilijaksi.

Maapaikka oli jo Suomen kolmas Tokion olympiakisojen purjehduskilpailuihin. Viime vuoden MM-kisoista paikan varmistivat Monika Mikkola laser radialissa ja Kaarle Tapper laser standardissa. Purjehduksessa olympiapaikat eivät ole henkilökohtaisia, vaan maapaikkoja.

Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.