Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.10.2019 | Seuratoiminta

Toni Piispanen: ”Urheiluseura on parhaimmillaan voimavarana liikkujan ja urheilijan elämässä.”

Ratakelauksen paralympiavoittaja Toni Piispasen seurasydän sykkii kahdelle seuralle.

– Lahden Kuusysi oli ensimmäinen urheiluseurani. Aloitin siellä jalkapallon harrastamisen. Sieltä syntyi elämänmittainen kipinä urheiluun, jota edes vakava vammautuminen ei pystynyt sammuttamaan. Seuran innostava ilmapiiri oli vahva, ja muistan lämmöllä kaikkia niitä valmentajia ja seuraihmisiä, jotka saivat pienen pojan innostumaan urheilusta.

– Nykyisessä lajissani ratakelaajana minulla on ollut – ja tulee olemaan – vain yksi seura: Espoon Tapiot. Tapiot on seura, jossa kaikki huippu-urheilijat ovat samalla viivalla niin tukien kuin arvostuksenkin osalta. Tapioissa vammaisurheilijoita kohdellaan samoilla periaatteilla kuin vammattomia, ja olen aina tuntenut kuuluvani tasavertaisesti muiden joukkoon.

– Urheiluseuratoiminta on kansalaistoimintaa parhaimmillaan. Olen kokenut urheiluseurassa vahvaa yhteisöllisyyttä. Urheiluseuratoiminta on toki muuttunut voimakkaasti 2000-luvulla. Vapaaehtoisuus on vähentynyt, ja spontaanista yhteisöllisyydestä on tullut suunnitelmallisempaa yhteisöllisyyttä.

– Joka tapauksessa urheiluseura on parhaimmillaan voimavara liikkujan ja urheilijan elämässä. Huippu-urheilijalle toimiva seura on se helpoiten lähestyttävä taso, selkänoja, tuki ja kotipesä, joka kulkee mukana lapsuudesta huipulle.

 

#Seurasydän

Suomalaisissa urheiluseuroissa on yli miljoona liikkujaa, urheilijaa ja toimijaa. Seurasydän- kampanja haluaa nostaa esille seuratoiminnan ylivoimaisen vahvuuden – yhteisöllisyyden. Olympiakomitea, lajiliitot ja liikunnan aluejärjestöt haastavat kaikki urheiluseurat mukaan kampanjaan, joka tekee yhteisöllisyyden näkyväksi ja liputtaa suomalaista seuratoimintaa!