Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.10.2019 | Seuratoiminta

Hannu Hämäläinen: ”Seuratoiminnan ydin on tarjota yhteisö ja väylä, josta voi ponnistaa haluamalleen uralle liikunnan ja urheilun parissa.”

100 metrin juoksun Suomen mestari ja EM-edustaja Hannu Hämäläinen sanoo, että urheiluseurat ovat väylä upeisiin kokemuksiin ja monenlaisille urille.

– Minulla on urallani ollut kaksi merkittävää seuraa: Hämeenlinnan Tarmo ja Viipurin Urheilijat. Aloitin yleisurheilun Tarmon urheilukoulussa 8-vuotiaana. Sieltä alkoi minun polkuni huippu-urheilijaksi ja tavallaan myös nykyiseen työhöni valmennuspäällikkönä.

– Hämeenlinnan Tarmo tarjosi hienon kasvualustan, se on kasvattajaseura parhaimmillaan. Aikuisiällä siirryin Viipurin Urheilijoihin, koska halusin tulla osaksi menestyvää viestijoukkuetta ja hyvin toimivaa huippu-urheiluyhteisöä.

– Viipurin Urheilijoissa oli hyvä olla huippu-urheilija, tuli menestystä ja tukea, oli samaa ilmaa hengittävä yhteisö. Urani loppuvaiheessa halusin kuitenkin palata takaisin Hämeenlinnan Tarmoon, ikään kuin antaa jotain takaisin kasvattajaseuralleni.

– Olen toiminut Tarmossa myös urheilukoulujen ohjaajana ja johtokunnan jäsenenä. Koen että urheiluseurojen merkitys on Suomessa edelleen vahva. Seuratoiminnan ydin on tarjota yhteisö ja väylä, josta voi ponnistaa haluamalleen uralle liikunnan ja urheilun parissa. Tätä roolia pitää pystyä yhä vahvistamaan, ja toisaalta myös roolittaa seurojen ja muiden toimijoiden tehtävät paremmin suomalaisessa liikunta- ja urheilukulttuurissa.

– Minun seuraterveiseni lähtevät Hämeenlinnan Tarmo Olavi Vuoriselle. Olavi on Tarmon todellinen seurasydän. Hän ymmärtää arvostuksen ja jatkuvuuden merkityksen seuratyössä, ja tuo toimillaan hyvän fiiliksen kaikille muille seuran ihmisille.

 

#Seurasydän

Suomalaisissa urheiluseuroissa on yli miljoona liikkujaa, urheilijaa ja toimijaa. Seurasydän- kampanja haluaa nostaa esille seuratoiminnan ylivoimaisen vahvuuden – yhteisöllisyyden. Olympiakomitea, lajiliitot ja liikunnan aluejärjestöt haastavat kaikki urheiluseurat mukaan kampanjaan, joka tekee yhteisöllisyyden näkyväksi ja liputtaa suomalaista seuratoimintaa!