Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.10.2019 | Olympiakomitea

Panostus laadukkaisiin urheilun olosuhteisiin näkyy käyttäjämäärissä ja -tyytyväisyydessä

Kuortaneen urheiluopiston viimeisin suursatsaus ja alueen ”jalokivi” on upouusi palloiluhalli. Kesällä uudistuksen koki Kuortanehallin keskilattia, joka uusittiin kovan käytön jälkeen uudella joustolattialla.

– Urheiluopistomme on aina pärjännyt hyvin laatu- ja olosuhdearvioinneissa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Emme kuitenkaan halua tyytyä tähän, vaan haluamme kehittää ja parantaa olosuhteita koko ajan, kertoo urheiluopiston rehtori Tapio Korjus.

Suomessa on tavoitteena luoda urheilun toimintaympäristöjä, joissa on tarjolla laadukkaita olosuhteita jokaiselle käyttäjälle. Kun laadukkaiden olosuhteiden ympärille rakennetaan toimivat valmennus- ja asiantuntijatoiminnat, on urheilijoilla aidosti mahdollisuus kansainvälisen vertailun kestävään tekemiseen. Samalla myös alueen urheiluakatemia- ja nuorten valmennustoiminta hyötyvät olosuhteiden kehittymisestä monissa eri lajeissa.

– Olennaista on, että urheilijat voivat toteuttaa laadukasta harjoittelua sellaisissa olosuhteissa, jotka tukevat niin laji- kuin oheisharjoittelua. Helppous, tehokkuus ja turvallisuus ovat keskeisiä asioita, kertoo Olympiakomitean valmennusosaamisen asiantuntija Pia Pekonen.

Samoilla linjoilla on myös Korjus.

– Olosuhteet ovat määräävässä asemassa. Asiakkaat hakevat ennen kaikkea olosuhteita ja osaamista. Paikkaa, jossa on turvallista harjoitella ja monipuoliset, laadukkaat olosuhteet.

Suomen suurin harjoitushalli palloilulajeille

Kuortaneen urheiluopiston uusi palloiluhalli ja Kuortanehallin lattiaremontti tehtiin yhteistyössä Unisportin kanssa. Yhteistyön osalta vaakakupissa painoivat Korjuksen sanoin ”maailman luokan laatu” sekä aiemmista projekteista saadut hyvät kokemukset laadukkaassa ja pätevässä tekemisessä sekä aikatauluissa pysymisessä.

– Tekonurmipohjaisen palloiluhallin kenttäalue on jaettu kahteen osaan, joita voidaan vuokrata yksittäin tai koko halli kerralla. Lisäksi päädyssä on erillinen verryttelyalue.

– Hallissa on täysmittaiset jalkapallo- ja pesäpallokentät rajoineen. Oheisharjoittelualuettakin on 1000 neliömetriä, hehkuttaa Korjus Suomen suurinta palloilulajien harjoitushallia.

Nurmialustaa on lähes 10 000 neliömetriä. Mittasuhteet ovat muutenkin vaikuttavia, sillä nurmen päälle asennettiin noin 150 tonnia kvartsihiekkaa ja noin 70 tonnia kumirouhetta.

Uusi palloiluhallit tuo Kuortaneen urheiluopistolle kokonaan uutta asiakasryhmää.

– Urheilijat ja pelaajat ovat olleet todella tyytyväisiä itse rakennukseen sekä tekonurmipohjaan. Heiltä on tullut paljon kiitosta. Kaikki on mietitty käyttäjien kautta ja luotu mahdollisimman monipuoliset ja laadukkaat olosuhteet, kertoo Korjus.

Turvallisuutta ja urheilijaystävällisyyttä

Kuortanehallin puolella viimeisimmät remontit ovat vuosilta 1985 ja 2001. Nyt 18 vuotta myöhemmin oli aika modernisoida myös lentopallo- ja salibandykäytössä olevat kentät. Joustolattia sai pintaansa Taraflex-maton.

– Moderni joustolattia tuo turvallisuutta ja urheilijaystävällisyyttä. Samassa yhteydessä uusittiin myös voimaharjoittelualueen lattia kuntoon. Nyt sekin alue on entistäkin siistimpi ja laadukkaampi, kiteyttää Korjus.

Tuoreet uudistukset ovat saaneet varauskalenterit näyttämään punaista, mutta urheiluopiston rehtorin katse siintää jo eteenpäin.

– Tiloja on paljon, joten pientä remonttia on koko ajan, jotta tilat pysyvät kovassa käytössä laadukkaina vuodesta toiseen.

– Ensi vuonna alkaa laaja keittiöremontti ja lähivuosina aiomme parantaa myös muun muassa ulkoliikunnan olosuhteita korvaamalla jalkapallokentän luonnonnurmen tekonurmella, suunnittelee Korjus.

Katso Tapio Korjuksen mietteet Kuortaneen olosuhteista

Katso Olympiakomitean Pia Pekosen mietteet olosuhteiden kehittämisestä

Unisport-Saltex Oy on Suomen Olympiakomitean pitkäkaikainen yhteistyökumppani liikunnan olosuhdetyön edistämisessä. Kuortaneen Urheiluopisto on yksi kohde, jonka olosuhteita Unisport on ollut mukana uudistamassa.