Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.11.2019 | Huippu-urheilu

Kalevi Tuomiselle Euroopan Olympiakomiteoiden elämäntyöpalkinto

Euroopan Olympiakomiteoiden yhdistys (EOC) on myöntänyt Laurel Award -elämäntyöpalkinnon Suomen Olympiakomitean pitkäaikaiselle valmennuspäällikölle Kalevi ”Kallu” Tuomiselle. Laurel Award -palkinto on myönnetty vuodesta 2007 alkaen tunnustuksena merkittävästä elämäntyöstä urheilun edistämisessä. Tuominen on toinen kyseisen palkinnon saanut suomalainen. Vuonna 2008 palkinnon sai Tapani Ilkka.

Vesilahdella vuonna 1927 syntynyt Tuominen on tehnyt pitkän uran suomalaisena urheiluvaikuttajana erityisesti koripallon ja olympiaurheilun parissa. Hän pelasi Koripalloa SM-sarjassa kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön riveissä kausilla 1951-1962 ja esiintyi myös 11 kertaa Suomen maajoukkueessa. Lisäksi hän on omalla urheilu-urallaan pelannut SM-sarjaotteluita käsipallossa ja jalkapallossa.

Tuominen aloitti jo pelivuosiensa aikana valmennustyön seura- ja maajoukkuetasolla. Vuosina 1955-1969 Tuominen toimi koripallomaajoukkueen päävalmentajana ja johti Suomen peliä mm. Tokion olympialaisissa 1964 ja EM-kotikisoissa Helsingissä 1967. Vuosina 1969-1992 Tuominen toimi Suomen Olympiakomitean valmennuspäällikkönä, ja johdatti Suomen olympiajoukkueen kultaisiin menestystarinoihin kuusissa kesä- ja talviolympialaisissa.

Tuomiselle on aiemmin myönnetty Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi ja hänet on nimetty Suomen koripallon kunniagalleriaan. Suomen Urheilugaalassa hänet on palkittu elämäntyöpalkinnolla.

Lista palkituista EOC:n sivuilla

Lisätiedot: 

Toimitusjohtaja Mikko Salonen, Olympiakomitea p. 040 541 0295