Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Rosa Pohjolainen säväytti alppiyhdistetyn pujottelussa

Nuorten talviolympialaisten (YOG, Youth Olympic Games) toisena kilpailupäivänä nähtiin Lausannen kisa-areenoilla peräti 14 suomalaisurheilijaa. Rosa Pohjolainen säväytti alppiyhdistetyn pujottelussa ollen koko joukon nopein ajalla 36,92. Kisan toiseksi nopein laskija jäi Pohjolaiselle yli 4 kymmenystä.

-Lasku oli tänään hyvä, nyt ainakin tiedetään että vauhtia löytyy. Pitää vaan saada huomenna kaksi hyvää laskua niin eiköhän sillä pärjätä, Hyvinkään Slalomseura Sukkulaa edustava ja Kuopion alueen urheiluakatemiassa opiskeleva Pohjolainen sanoi.

Eilisessä Super-G:ssä vielä toisella väliaikapisteellä kisaa johtanut Pohjolainen menetti mitalisijoitukset Super-G:n loppuosan virheeseen, mutta pujottelun kärkiaika nosti hänet kuitenkin alppiyhdistetyn kokonaistuloksissa sijalle 9. Kisassa oli mukana 54 laskijaa, joista nuorten olympiavoittajaksi laski Itävallan Amanda Salzgeber yhteisajalla 1.33,74. Pohjolaisen kokonaisaika oli 1.35,34. Kisan toinen suomalainen Maisa Kivimäki laski pujotteluosuudella ulos radalta.

Poikien puolella Jaakko Tapanainen sijoittui alppiyhdistetyn pujottelussa viidenneksi ja alppiyhdistetyn kokonaistuloksissa kahdeksanneksi +1.46 kärkeä jäljessä. Voiton jakoivat Ranskan Auguste Aulnetteja Norjan Mikkel Remsöy.

Suomalaiset vastakkain 3 vs 3 jääkiekossa

Kisoissa uutena lajina olevassa jääkiekon 3 vs 3 -turnauksessa pelattiin kahden kierroksen päivä. Suomalaisista mustassa joukkueessa pelaava maalivahti Kalle Varis ja punaisessa joukkueessa pelaava hyökkääjä Juho Lukkari kohtasivat joukkueidensa keskinäisessä ottelussa, jonka punaiset voittivat lukemin 12-9. Lukkari teki ottelussa 4 maalia Variksen selän taakse, mikä kirvoitti kaveruksilta hauskaa sanailua kisakylässä.

-Olipa mukava laittaa neljän maalia Kallelle. Mutta onneksi se on sen verran pelimies, että suostui vielä tulemaan samalla kyydillä kisakylään, Lukkari myhäili.

Päivän toisissa otteluissa Variksen musta joukkue pääsi voiton makuun kukistamalla siniset luvuin 14-8. Lukkarin punaiset puolestaan hävisi vihreille niukasti 8-9.

Tyttöjen puolella maalivahti Emilia Kyrkkö pelaa mustassa joukkueessa, joka voitti päiväottelussa punaisen joukkueen lukemin 5-4. Iltaottelussa mustat hävisivät sinisille lukemin 4-8.

Taitoluistelussa ja ampumahiihdossa kisat käyntiin

Taitoluistelija Nella Pelkonen aloitti kilpailunsa lyhytohjelmalla, jossa hän kirjautti kansainvälisten kisojen ennätyspisteensä 45.13. Pelkosen lyhytohjelmassa ensimmäinen suunniteltu kolmoishyppy helpottui kaksoisritiksi, mutta Tampereen KooVeen luistelija kokosi itsensä hyvin ja suoritti loput elementit varmasti. Vasta 14-vuotias Pelkonen on lyhytohjelman jälkeen sijalla 15. Nuorten olympialaisissa vanhimmat luistelijat ovat 16-vuotiaita.

Ampumahiihdossa poikien 12,5 kilometrin kilpailussa päivän paras suomalainen oli Henri Heikkinen, jonka sijoitus oli 19:s. Heikkinen ampui neljältä paikalta 5 sakkoa ja tuli maaliin +3.28,2 voittajalle hävinneenä. Ville-Valtteri Karvinen oli 35:s ja Kalle Loukkaanhuhta 47:s. Tytöissä Anniina Rantala oli 75:s, mutta Olivia Halme ja Anni Hyvärinen hylättiin virheellisen ampumasuoritusjärjestyksen vuoksi. Poikien kilpailussa mukana oli peräti 99 osallistujaa, ja työissäkin matkaan lähti 97 kilpailijaa.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Olympic Channel (live stream)