Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Rosa Pohjolaiselle nuorten olympiahopeaa suurpujottelussa

Hyvinkään Slalomseura Sukkulaa ja Kuopion alueen urheiluakatemiaa edustava Rosa Pohjolainen jatkoi erinomaisia otteitaan Nuorten talviolympialaisten (YOG, Youth Olympic Games) kolmantena kilpailupäivänä Lausannessa Sveitsissä. Pohjolainen laski tyttöjen suurpujottelussa alusta saakka aggressiivisesti ja nappasi kisan hopeaa 15 sadasosaa Sveitsin Amelie Klopfensteinille hävinneenä. Pohjolaisen ja Itävaltaa edustavan pronssimitalisti Amanda Salzgeberin eroksi jäi vain yksi sadasosa.

-Oli hienoa saada tiukassa paikassa kaksi hyvää laskua aikaiseksi. Ei tullut virheitä, mutta ehkä hieman liikaa varmistelin tuossa toisen laskun lopussa. Silti tuntuu erittäin hyvältä! Pohjolainen fiilisteli.

Pohjolaisen voittama nuorten olympiahopea on Suomelle kautta aikain yhdestoista mitali Nuorten talviolympialaisissa. Nuorten olympiavoittoon ovat yltäneet ainoastaan Niki Lehikoinen freestylehiihdon skicrossissa vuonna 2012 Innsbruckissa ja poikien jääkiekkojoukkue samoissa kisoissa. Mitaleita Suomella on kaksista aiemmista kisoista yhteensä 10 (2+3+5).

Vuonna 2003 syntynyttä Pohjolaista valmentaa Mikael Kurki.

Lausanne 2020: Tyttöjen suurpujottelun tulokset