Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Jaakko Tapanaisen vauhti riitti kärkikymmenikköön

Grankulla IFK Alpinea ja Kuopion alueen urheiluakatemiaa edustava Jaakko Tapanainen vastasi päivän parhaasta suomalaissijoituksesta Nuorten olympialaisissa Sveitsissä. Tapanainen oli 10:s poikien suurpujottelussa ajalla 2.10,12. Kisan voiton vei Itävallan Philip Hoffmann ajalla 2.06,31.

-Ekassa laskussa oli ihan ok sijoitus mutta vähän liikaa eroa kärkeen. Tokassa pystyin myös laskemaan omalle tasolleni. En odottanut suurpuikasta ihmeitä, mutta mäki oli hyvä ja oli mukava laskea. Huomenna edessä on oma päälaji, sitä kohti mennään hyvällä fiiliksellä, Tapanainen sanoi.

Toinen suomalaisedustaja Eduard Hallberg oli 21:s ajallaan 2.12,84. Kisassa oli mukana 64 osallistujaa kuudesta eri maanosasta.

Suomalaisjoukkueet jatkoon 3 vs 3 jääkiekossa

Kisoissa uutena lajina olevassa jääkiekon 3 vs 3 -turnauksessa saatiin alkusarja päätökseen, ja kaikkien suomalaisten joukkueet selvisivät jatkoon ja mitalipeleihin. Poikien punaisessa joukkueessa pelaava hyökkääjä Juho Lukkari pääsi mukaan varsinaisiin maali-iloitteluihin, kun punaiset kaatoi päivän peleissä keltaiset maalein15-13 ja siniset lukemin 18-11. Punaiset keräsi alkusarjassa 4 voittoa ja 3 tappiota ja sijoittui kolmanneksi. Huomisessa välierässä punaisia vastaan asettuu suomalaisen Kalle Väliahon valmentama ruskea joukkue.

Maalivahti Kalle Varis nappasi aamupelissä mustan joukkueensa kanssa voiton harmaasta joukkueesta lukemin 16-8. Iltapelissä musta joukkue pystyi tiukassa paikassa kukistamaan alkusarjan voittaneen vihreän joukkueen lukemin 6-4. Voiton turvin mustat nousi alkulohkon neljännelle sijalle, ja pelaa huomisessa välierässä uudestaan vihreää joukkuetta vastaan.

Tyttöjen puolella maalivahti Emilia Kyrkön musta joukkue voitti aamupelissä harmaan joukkueen maalein 5-3. Mustat kohtasi vielä sunnuntain myöhäisillassa vihreän joukkueen ja varmisti 9-4- voitollaan alkulohkon ykkössijan. Huomisessa välierässä musta kohtaa ruskean joukkueen.

3vs3 jääkiekon alkusarjan päätöstilanne, pojat

3vs3 jääkiekon alkusarjan päätöstilanne, tytöt

Pikaluistelijoiden urakka jatkui 1500 metrin kisalla

Pikaluistelijat jatkoivat kisojaan 1 500 metrin startilla, jossa Laura Kivioja oli 17:s ajalla 2.19,39. Sini Siron aika oli 2.23,73 ja sijoitus 27:s. Kisan voiton vei Alankomaiden Myrthe de Boer ajalla 2.10,44.

-Olen yllättynyt miten hyvin tonnivitonen kulki, hyvä fiilis jäi omasta luistelusta. Järven jäälle tehdyssä radassa on välillä vähän railoja, mutta hienoissa maisemissa täällä vedetään, Kivioja kommentoi.

Pojissa Eetu Käsnänen oli 28:s ja Tuukka Suomalainen 30:s. Poikien kisan voiton vei Japanin Arito Motonaga. 

Taitoluistelussa Nella Pelkonen kirjautti vapaaohjelmasta pisteet 73,29. Pelkosen yhteispisteet olivat 118,42 ja sijoitus 16:s.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Olympic Channel (live stream)