Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Valtteri Kautonen seitsemänneksi lumilautailun slopestylessa

Eiliseltä tälle päivälle siirretyssä Nuorten olympialaisten lumilautailun slopestyle-kisassa Suomea edusti Valtteri Kautonen. Kautonen sijoittui aamun karsinnassa kolmanneksi pistein 83.00, mutta finaalissa laskut  eivät lähteneet samaan tapaan, ja tuloksena oli 7. sija pistein 36.00.

-Karsinta sujui hyvin, onnistuin ekalla laskulla tekemään sen mitä pitikin tehdä. Finaalissa kaikki ottivat riskejä. Rata oli vaikea ja möykkyinen, itsekin kaaduin kaikissa laskuissa. Ei tullut huippuonnistumista mutta hauskaa oli ja pääsin nyt seitsemänneksi kuitenkin, Kautonen sanoi.

Kisan voitti Yhdysvaltain Dusty Hendricksen pistein 96.33. Kautosen karsintapisteet olisivat riittäneet pronssimitaliin.

Freestylen slope-kisassa Sampo Yliheikkilä oli karsinnan 19:s pistein 45.00 eikä selviytynyt finaaliin.

Mäkihypyn joukkuekilpailu hypättiin kahden tytön ja kahden pojan sekajoukkueilla. Suomen joukkue Annamaija Oinas, Waltteri Karhumaa, Julia Tervahartiala ja Tomas Kuisma oli kisan 10:s pistein 725,7. Voiton vei Itävalta pistein 986,4.

Suomen jääkiekkopojat etenivät välieriin

Maanantain myöhäisillassa käytiin poikien jääkiekon alkusarjan ottelu Suomi-Sveitsi, jossa ratkaistiin pääsy mitalipeleihin. Suomi voitti tasaisen väännön viimeisen minuutin osumalla maalein 2-1.

Suomen maaleista vastasivat Topi Rönni ja Tommi Männistö. Suomi kohtaa huomisessa välieräottelussa Venäjän.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Olympic Channel (live stream)