Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.02.2020 | Huippu-urheilu

Virallinen vahvistus: Suomelle maapaikka Tokion olympiakisojen kouluratsastukseen

Suomi on saanut yhden maapaikan Tokion olympiakisojen ratsastuskilpailuihin. Paikka myönnettiin rankingjärjestelmän kautta kouluratsastukseen.

Suomen maapaikka Tokion olympiakisojen kouluratsastukseen on varmistunut. Kansainvälinen ratsastusliitto on vahvistanut Suomen paikan, joka saavutettiin vuoden 2019 lopussa umpeutuneen rankingjärjestelmän kautta.

Kun A-alueen (Pohjois-Eurooppa) rankingista poistettiin joukkuepaikan saavuttaneiden maiden urheilijat, Suomen Henri Ruoste oli henkilökohtaisen rankingin paras. Useampikin suomalainen oli korkeammalla kuin muiden maiden edustajat. Myönnetty paikka on maapaikka.

Riossa 2016 Suomen ainoa edustaja ratsastuksessa oli kenttäratsastaja Elmo Jankari. Kouluratsastuksessa suomalaisedustusta on ollut viimeksi Lontoossa 2012, jolloin Emma Kanerva ja Mikaela Lindh olivat kilpailemassa olympiakisoissa.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 14 paikkaa. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.