Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
23.03.2020 | Yleinen

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

(Päivitetty 30.3.2020 klo 21.30)

Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoministeriön linjauksia asiassa. Lisätietoa THL:n sivuilla.

Matkustaminen

Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisia kehotetaan palaamaan Suomeen heti kun mahdollista.

Tokion olympialaiset

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) tiedotti 30.3.2020, että Tokion olympialaiset järjestetään 23.7.-8.8.2021 ja paralympialaiset 24.8.-5.9.2021.

KOK tiedotti24.3.2020, että on yhdessä Japanin hallituksen kanssa päätynyt siirtämään Tokion olympialaisia eteenpäin koronaepidemian vuoksi. Näin taataan kisojen turvallisuus ja varmistetaan niihin osallistuvien urheilijoiden, yleisön ja toimitsijoiden terveys. Päätös tehtiin perustuen KOK:n, Maailman terveysjärjestön (WHO) ja kisajärjestäjien analyysiin covid-19 pandemiatilanteesta.

Liikunnan ja urheilun harrastaminen

Suosittelemme omatoimista liikunnan ja urheilun harrastamista viranomaisten asettamat rajoitteet huomioiden.

Harjoittelu covid19-tautitilanteessa

Jos saat covid19-tartunnan, noudata THL:n ohjeita:

  • Älä harjoittele, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Covid-19-virus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Fyysisen kuormituksen yhteys näiden komplikaatioiden kehittymiseen on vielä tuntematon, mutta mahdollinen.
  • Infektiotilanteessa ole yhteydessä omalääkäriisi tilanteen seuraamiseksi ja harjoitteluun palaamisen määrittämiseksi.

Olympiakomitean vastuuhenkilö tukiurheilijoille on ylilääkäri Maarit Valtonen.