Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.04.2020 | Huippu-urheilu

Vesa Törnroos 1982-2020

Suomea olympialaisissa edustanut trap-ampuja Vesa Törnroos on kuollut. Hän nukkui pois keskiviikkona 15. huhtikuuta.

Vesa Törnroos sairasti syöpää, joka diagnosoitiin syyskuussa 2018. Hän oli syntynyt 2.9.1982 Pertunmaalla, missä hän myös asui perheineen.

Törnroosin omaiset kirjoittivat hänen virallisilla Facebook-urheilijasivuillaan, että ”aina iloinen ja toiveikas elämänasenne kantoivat pitkälle, mutta lopulta tauti vei voiton vahvimmastakin”.

”Vesa on poissa, mutta elää muistoissamme valoisan persoonansa ja urheilusuoritustensa kautta. Haluamme kiittää Vesan tukijoita, kilpakumppaneita ja kaikkia häntä urheilu-uransa aikana auttaneita, ilman teitä hän ei olisi voinut toteuttaa tähänkään asti kesken jäänyttä unelmaansa!”

Törnroos edusti Lahden Ampumaseuraa, ja hänen valmentajanaan toimi Satu Pusila. Törnroos edusti Suomea Rio de Janeiron olympialaisten (2016) trapissa, missä hän sijoittui 11:nneksi. Hän ampui maapaikan Suomelle edellisenä vuonna Larnakan maailmancupissa, kun hän sijoittui neljänneksi.

Törnroosin paras maailmancupin sijoitus henkilökohtaisessa kilpailussa tuli vuonna 2018, kun hän oli kolmas Meksikon Guadalajarassa. Samassa kilpailussa hän voitti trapin parikilpailun Satu Mäkelä-Nummelan kanssa. Suomalaiskaksikko teki parikisan maailmanennätyksen peruskilpailussa ja finaalissa.

Törnroos edusti Suomea EM-kilpailuissa neljä kertaa (Maribor 2015, Lonato 2016, Baku 2017 ja Leobersdorf 2018) ja MM-kilpailuissa myös neljä kertaa (Granada 2014, Lonato 2015, Moskova 2017 ja Changwon 2018). Hän kilpaili vielä viime kesäkuussa Valko-Venäjän Minskissä järjestetyissä Euroopan-kisoissa.

Törnroosia jäivät kaipaamaan vaimo ja heinäkuussa 3 vuotta täyttävä tytär.

Suomen Olympiakomitea ja Suomen olympiajoukkue hiljentyvät kunnioittamaan Vesa Törnroosin muistoa.

(Teksti: Suomen Ampumaurheiluliitto, kuva: Lassi Palo)