Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.04.2020 | Huippu-urheilu

Aiturit Hurske, Korte ja Neziri tukevat nuorten urheilua Lumoavan korusarjan kasvoina

Olympiakomitean kumppanina PyeongChangin olympialaisista saakka toiminut Lumoava on luonut Loisto -korusarjan, jonka kasvoina ovat Tokion olympialaisiin tähtäävä aitajuoksijakolmikko Reetta Hurske, Annimari Korte ja Nooralotta Neziri. Korusarjan suunnittelusta vastaa korumuotoilija Carina Blomqvist, Vuoden kultaseppä 2013.

Loisto-korujen myynnillä tuetaan tulevaisuuden nuoria urheilijalupauksia. Jokaisesta myydystä Loisto-sarjan korusta lahjoitetaan viisi euroa #nuorellesiivet -kampanjaan, josta ne ohjautuvat Suomen Urheiluakatemioille eri puolille Suomea.

– Urheiluakatemia on tarjonnut myös minulle hienot lähtökohdat tähdätä urheilun huipulle. Urheiluakatemian avulla olen voinut keskittyä olennaiseen, sillä akatemian kautta saan paljon tukea harjoitteluun. Minulle tärkeää on esimerkiksi se, että voin hyödyntää lääkäripalveluita todella nopeasti ja pääsen tapaamaan säännöllisesti urheilupsykologia. On hienoa olla mukana kampanjassa, jonka tuki kohdistuu minulle tuttuun ja tärkeään asiaan. Nuoret urheilijat, aivan kuten nykyiset huiputkin, tarvitsevat ympärilleen hyvän tiimin. Akatemia on erittäin tärkeä osa tätä tiimiä, toteaa Nooralotta Neziri.

– Erityisesti nyt hyvin poikkeuksellisena aikana on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen. Haluamme omalta osaltamme olla auttamassa nuorten urheilijoiden haaveiden toteutumista. Urheiluun tiivistyy koko tunteiden laaja kirjo, samoin kuin Lumoava-koruihin. Nuorelle Siivet -kampanja on meille hyvin tärkeä yhteistyön muoto Suomen Olympiakomitean kanssa, kertoo Mikko Pessi, Lumoava-koruja valmistavan Saurum Oy:n toimitusjohtaja.

Suomen Urheiluakatemiat on 19:n alueellisen urheiluakatemian verkosto, jota Olympiakomitea koordinoi. Nuorelle siivet -kampanjan avulla kerätään varoja Suomen Urheiluakatemioille yläkouluikäisten nuorten koulupäivän aikaiseen valmennukseen.