Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.04.2020 | Huippu-urheilu

Urheilijoille lähes miljoona euroa rahastolahjoituksia

Olympiarahastoon on kertynyt puolen vuoden aikana jo lähes miljoona euroa yksityistä pääomaa. Lahjoitukset ovat tärkeä päänavaus huippu-urheilun uudelle rahoitusmuodolle. Ensimmäisten suurlahjoittajien joukossa rahastoa ovat tukeneet mm. OP Ryhmä sekä Broman Group, joka tunnetaan parhaiten Motonet-kauppaketjustaan.

Olympiarahasto on Suomen Olympiakomitean käynnistämä ja valtion tukema hanke, jonka tavoitteena on nostaa urheilun tuki uuden vuosikymmenen vaatimalle tasolle.

– Kiitämme lahjoittajiamme. Te olette osoittaneet esimerkillänne, että Suomesta löytyy sekä tahtoa että rohkeutta vastuullisiin tekoihin myös taloudellisesti vaikeina aikoina. Lahjoitusten yhteissumma on historiallinen ja merkittävä kädenojennus suomalaiselle urheilulle. Tämän alkupotin turvin pääsemme rakentamaan urheilulle Kulttuurirahaston kaltaista tukimallia, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen, sanoo Jaakko Sippola, Olympiarahaston varainhankinnasta vastaava johtaja.

Olympiarahasto-hanke pyrkii kasvattamaan huippu-urheilun tukea 30 prosentilla 2020-luvun aikana. Kokonaistavoite on 40 miljoonaa euroa, josta puolet kerätään lahjoituksina yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Valtio on mukana hankkeessa vastinrahaperiaatteella, sitoutuen lahjoittamaan rahastoon saman verran kuin lahjoituksina on saatu kasaan.

Koska valtion tuki edellyttää yksityistä pääomaa, ovat liike-elämältä saadut ankkurilahjoitukset ensiarvoisen tärkeitä. Ne muodostavat rahaston peruspääoman, joka ei tule koskaan häviämään. Kun toiminta rahoitetaan rahaston tuotoilla, ei pääomaan tarvitse koskea.

Olympiarahaston tuki mahdollistaa urheilijoiden päivittäisen harjoittelun osaavassa valmennuksessa, kansainvälisesti kilpailukykyisissä olosuhteissa.

Olympiarahasto kiittää lahjoituksista.

 

Lisätietoja Olympiarahastosta:
Jaakko Sippola
Olympiarahaston varainhankinnasta vastaava johtaja
puh. 050 577 5520

Olympiarahaston nettisivu
Olympiarahaston FAQ