Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.10.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 42/2020: Ida Hulkko huippuvauhdissa ME-naisen vanavedessä

Vain yhdeksän naista on uinut 50 metrin rintauinnin lyhyessä altaassa kovempaa kuin Ida Hulkko Budapestissä viikonloppuna. Harri Heliövaara ylsi jo kolmannessa turnauksessa peräjälkeen finaaliin tenniksen haastajakiertueella. Samu Torsti jäi niukasti pisteiden ulkopuolelle alppihiihdon maailmancup-avauksessa.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Kesäolympialajit

 Golf: LPGA-kiertue jatkuu tällä viikolla Yhdysvalloissa. Matilda Castrén pääsee Greensboroon hyvässä vireessä, sillä hän nappasi väliviikolla voiton Yhdysvaltain kakkoskiertueella Floridassa. Takaoven kautta Euroopan kiertueen osakilpailuun Skotlannissa selviytynyt Janne Kaske ei läpäissyt cutia. Tällä viikolla Euroopan kiertue jatkuu Italiassa.

Karate: Kansainvälinen kilpailukalenteri on yhä tyhjä, mutta SM-mitaleista kamppailtiin Hämeenlinnassa. Titta Keinänen voitti odotetusti yli 61-kiloisten sarjan, mutta avoimessa sarjassa Monica Kauppi vei pisimmän korren. Myös miesten 75-kiloisissa koettiin yllätys, kun kansainvälisiä kilpailuja kiertänyt Tuomas Suur-Inkeröinen jätettiin kolmanneksi Aaro Tuomisen voittaessa.

Nyrkkeily: Arslan Khataev iski 60-kiloisissa sarjavoiton ja Muhammad Abdilrasoon otti 75-kiloisissa pronssia kansainvälisessä turnauksessa Liettuassa viikonloppuna.

Purjehdus: Kaarle Tapper oli parhaana suomalaisena 22:s laser-luokkien avoimessa EM-regatassa Puolassa. Standardissa nuoret Valtteri Uusitalo ja Nooa Laukkanen säestivät sijoillaan 41 ja 44. Radialissa Monika Mikkola sijoittui 26:nneksi ja Tuula Tenkanen 35:nneksi.

Pyöräily: Jaakko Hänninen lähtee Italian ympäriajon viimeiselle viikolle kokonaiskilpailun sijalta 68, viisi sekuntia vaille kaksi tuntia kilpailua johtavasta Portugalin Joao Almeidasta jääneenä. Jäljellä on maanantain lepopäivän jälkeen vielä kuusi etappia.

Pöytätennis: Kansainvälisen Pöytätennisliiton alainen toiminta on vielä jäissä, mutta Benedek Oláhin kausi Ranskan Pro A -liigassa käynnistyy tiistaina.

Ratsastus: Emma Kanerva otti ratsullaan Dambacu NL sijan 13 kouluratsastuksen maailmancupissa Tanskassa.

Tennis: Emil Ruusuvuoren taival Kölnin ATP250-turnauksen pääsarjassa katkesi avauskierroksella tappioon Espanjan Alejandro Davidovich Fokinalle (ATP-71). Tällä viikolla Ruusuvuori pelaa Antwerpenissä, jossa pääsarjapaikka on karsintafinaalin voiton päässä. Harri Heliövaara ylsi kolmantena perättäisenä viikkona nelinpelin loppuotteluun haastajakiertueella Lissabonissa. Tuloksena oli finaalitappio. Myös Otto Virtanen pelasi pitkän viikon ITF-kiertueen M25-tason turnauksessa Ranskassa, jossa tuloksena oli välieräpaikka. Virtanen jatkoi saman tien saman tason turnaukseen Hampuriin, jossa taival tyssäsi jo karsintoihin.

Uinti: Ida Hulkko ja Jenna Laukkanen aloittivat urakkansa kansainvälisessä ISL-uintiliigassa Budapestissä. Lyhyellä radalla käydyissä kilpailuissa Hulkko korjasi 50 metrin rintauinnin SE-lukemat muotoon 29,45 ja oli toinen Laukkasen (29,81) säestäessä neljännellä sijallaan. Hulkon edelle ehti vain ME-nainen Alia Atkinson (29,20). Uusi SE-aika sijoittuu kaikkien aikojen maailmantilastossa kymmenenneksi. 200 metrin rintauinnissa Laukkanen oli viides ajalla 2.22,77 ja Hulkko kahdeksas ajalla 2.25,68.

Talviolympialajit

Alppihiihto: Maailmancup-kausi käynnistyi suurpujotteluilla viikonloppuna Itävallan Söldenistä. Samu Torsti jäi 0,11 sekuntia paikasta toisella kierroksella ja sijoittui 34:nneksi. Naisissa Riikka Honkanen keskeytti avauskierroksen laskunsa.

Ei-olympialajit

Formula 1: MM-sarja jatkuu viikonloppuna Portugalin GP:llä.

Keilailu: Juho Rissanen ja Eliisa Hiltunen juhlivat Suomen mestaruuksia Lahdessa käydyissä kilpailuissa.

Rallicross: Niclas Grönholm ajoi lauantaina neljänneksi, kun MM-sarja jatkui Espanjassa. Sunnuntaina Grönholmin kohtalona oli pudota välierävaiheessa.

Joukkuepelit

Jalkapallo: Huuhkajat otti jo kolmannen perättäisen voittonsa Uefan Kansojen liigassa, kun keskiviikkona Olympiastadionilla kaatui Irlanti 1-0 Fredrik Jensenin toisen jakson maalilla. Lohko pelataan loppuun marraskuussa. Pikkuhuuhkajat taipui tiistaina vieraissa Tanskalle EM-karsinnassa maalein 1-2.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta