Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.12.2020 | Seuratoiminta

Vuoden 2020 urheiluseuraehdokkaat Pickala Golf, Puijon Pesis ja Tampereen Pyrintö

Suomen Olympiakomitean kokoaman asiantuntijaraadin valitsemien Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden on kokonaisuudessaan oltava loistavia. Vuosittain vaihtuvana valintakriteerinä on vuonna 2020 seuran innovatiivisuus, jolla tarkoitetaan muille seuroille esimerkiksi sopivaa ja eri tavoin seuran aktiviteetteja, kuten harjoituksia, kilpailuja, yhteisöllisyyttä, viestintää tai varainhankintaa edistäviä toimintatapoja ja sovelluksia. Vuoden urheiluseura valitaan Suuren raadin äänestyksellä ja palkitaan Uno-pokaalilla 14.1.2021 Urheilugaalassa.

Katso seurojen esittelyvideo Yle Areenasta

Pickala Golf Club ry, golf, Siuntio

Pickala Golf reagoi poikkeustilanteeseen maaliskuussa aktiivisella otteella. Lähtöryhmien kokoa pienennettiin, ilmoittautuminen ja maksaminen tuotiin digialustalle, ja omien pelaajien harrastaminen turvattiin sulkemalla kenttä vieraspelaajilta. Rajoitusten onnistuneen kohdentamisen ansiosta pelaajamäärät kasvoivat noin 40 %, jäsenmäärä kasvoi ja seura saavutti Golfliiton asiakastyytyväisyyskyselyssä 1. sijan koronaturvallisuudessa.

 

Puijon Pesis ry, pesäpallo, Kuopio

Puijon Pesis tarjoaa toimintaa erilaisille kohderyhmille perheistä höntsääjiin ja liikuntakerholaisiin. Tapahtumilla tuetaan vähävaraisia sekä luodaan yhdenvertaista ja yhteisöllistä pesäpallokulttuuria. Poikkeuskesänä 2020 Korttelipesistä pelattiin 18 kentällä. Digimuodossa tarjottiin ohjeita kotiopetukseen ja harjoitteluun sekä otteluiden livestriimauksia. Junioreille järjestettiin toimintaa maastossa, erityiselämyksenä leiri ilman puhelimia. Kokonaisuutena seura on kehittynyt edustusjoukkueen ympäriltä laajasti liikuttavaksi toimijaksi.

Tampereen Pyrintö, yleisseura, Tampere

124-vuotias Tampereen Pyrintö järjesti poikkeusoloissa useita merkittäviä tapahtumia. Yleisurheilun Ruotsi-maaottelu toteutettiin menestyksellisesti lyhyellä varoitusajalla ja loppuun asti mietityin koronaohjein. Suunnistuksen seuramestaruuskisoja varten luotiin ilmoittautumispalvelu ja tarkka aikataulutus. Cheerleadingin Cheernääs 2020 -kilpailu toteutettiin virtuaalisesti videokilpailuna. Uudet digitaaliset harjoittelu- ja palauteinnovaatiot vahvistivat seurahenkeä ja yhdistivät toimijoita yli lajirajojen.

 

Teksti:  https://urheilugaala.fi/vuoden-urheiluseura/