Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.12.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 51/2020: Niko Kytösaho uransa parhaaseen sijoitukseen maailmancupissa

Urheilumaailma hiljentyy lähes täysin jouluviikoksi, mutta menneellä viikolla oli vielä vilkasta etenkin talviurheilurintamalla. Ilkka Herola ja Eero Hirvonen koputtelivat jo huippusijoituksia yhdistetyn maailmancupissa Ramsaussa.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Talviolympialajit

Alppihiihto: Samu Torstin oli tyytyminen sijaan 41 ja karsiutumiseen toiselta kierrokselta Alta Badian maailmancup-suurpujottelussa sunnuntaina. Riikka Honkanen laski ulos radalta maailmancupin suurpujottelussa Ranskassa ja Eurooppa-cupin suurpujottelussa Italiassa. Välissä Honkanen laski kahdesti sijalle 28 Eurooppa-cupin suurpujotteluissa Itävallassa. Rosa Pohjolainen kirjautti samoista kilpailuista sijan 44 ja keskeytyksen. Italian Andalossa jatketaan vielä maanantaina.

Ampumahiihto: Tero Seppälä (31:s) otti maailmancupin pisteitä Hochfilzenin pikakilpailussa ja Suvi Minkkinen (25:s) takaa-ajossa. Tuomas Harjula (41:s) ja Minkkinen (44:s) jäivät täpärästi pisteiltä pikakilpailuissa. Miesten takaa-ajossa Seppälän (44:s) ja Harjulan (54:s) osumatarkkuus jätti toivomisen varaa.

Mäkihyppy: Niko Kytösaho ylsi sunnuntaina uransa parhaaseen sijoitukseen maailmancupissa, kun hän hyppäsi 18:nneksi Engelbergissä. Lauantaina Kytösaho oli 46:s. Antti Aalto saavutti mc-pisteitä molemmissa kilpailuissa sijoittuen 20:nneksi ja 23:nneksi. Naisten maailmancup käynnistyi Ramsausta: Julia Kykkänen läpäisi ainoana suomalaisena karsinnan sijoittuen kilpailussa 36:nneksi. Rukalla hypättiin viikonloppuna kolme continental cupin osakilpailua, joissa Eetu Nousiainen kirjautti sijat 4, 3 ja 26. Jarkko Määtän sarja oli tasainen: 18:s, 14:s ja 19:s. Arttu Pohjola hyppäsi kaksi kertaa pisteille (23:s, 22:s ja 33:s). Perjantaina 30 parhaan joukkoon ylsivät myös Kalle Heikkinen (21:s), Eetu Meriläinen (22:s) ja Andreas Alamommo (29:s), lauantaina Henri Kavilo (24:s).

Yhdistetty: Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen vauhti kiihtyi kohti maailman kärkeä Ramsaun maailmancup-viikonloppuna. Herola oli lauantaina kuudes ja sunnuntaina yhdestoista, Hirvosen sijoitukset olivat yhdeksäs ja kahdestoista. Perttu Reponen ylsi lauantaina toisen kerran urallaan mc-pisteille tultuaan maaliin 28:ntena, mutta sunnuntain kaatuminen verotti sen verran, että Reponen jäi 49:nneksi. Arttu Mäkiaho oli 36:s ja 42:s.

Kesäolympialajit

Pöytätennis: Benedek Oláh päätti syyskautensa Ranskan liigassa voittamalla Ranskan Alexandre Robinot’n (ITTF-ranking 152) erin 3-2 ja häviämällä kokeneelle ja meritoituneelle Itävallan Robert Gardos’lle (ITTF-ranking 24) erin 0-3.

Yleisurheilu: Hallikautta viriteltiin jo käyntiin Mustasaaressa viikonloppuna. Mikko Paavola hyppäsi seivästä lupaavasti 554.

Ei-olympialajit

Darts: Marko Kanteleen taival MM-kisoissa Englannissa katkesi tappioon avauskierroksella.

Joukkuepelit

Jääkiekko: Leijonien EHT-turnaus Venäjällä noudatteli samaa kaavaa kuin marraskuussa Helsingissä; kolmesta ottelusta oli tuloksena yksi voitto (Tšekkiä vastaan 4-3) ja kaksi tappiota (Ruotsille 1-4 ja Venäjälle 1-5). Nuoret Leijonat aloittaa MM-urakkansa Kanadassa joulupäivänä Saksaa vastaan.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta