Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.01.2021 | Seuratoiminta

Tampereen Pyrintö palkittiin vuoden 2020 urheiluseurana

Urheilugaalassa vuoden 2020 urheiluseurana innovatiivisista ratkaisuistaan palkittiin Tampereen Pyrintö. Urheiluvuosi 2020 oli monin tavoin poikkeuksellinen. Suomalaiset urheiluseurat kehittivät runsaasti uusia ja rohkeita toimintamalleja urheilun ja liikunnan edistämiseksi myös poikkeusaikana.

Vuoden urheiluseurana palkittu yleisseura Tampereen Pyrintö osoitti, että urheilun ja liikunnan jatkuminen on mahdollista silloinkin, kun varsinaiset ihmiskontaktit asetetaan minimiin. Kokoontusmisrajoitusten astuttua voimaan joutuivat urheiluseurat uudenlaisen tilanteen äärelle. Tampereen Pyrintö reagoi tilanteeseen nopeasti; seuran harjoituksia siirrettiin etäyhteyksien päähän ja uudenlaisia digitaalisia alustoja kehitettiin edistämään harrastustoimintaa läpi korona-ajan. Esimerkiksi suunnistusjaoston kehittämän O-skills analyysityökalun avulla suunnistusharjoituksia voitiin toteuttaa läpi kokoontumisrajoitusten ajan. Seuran cheerleadingjaosto puolestaan teki historiaa järjestäessään kevään 2020 Cheernääs-kilpailut täysin virtuaalisesti.

Suomi-Ruotsi-maaottelun järjestäminen seuran toimesta vastuullisesti ja turvallisesti näytti suuntaa koko urheiluyhteisölle. Tampereen Pyrintö onnistui osoittamaan, että oikealla tahtotilalla kaikki on mahdollista. Seuran urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen halusi kiittää kaikkia urheilutoimijoita ja vapaaehtoisia, jotka ovat mahdollistaneet seuran toiminnan haastavan vuoden aikana.

– Vuosi 2020 oli yhtä innovointia. Ilman vapaaehtoisten tukea, emme pokkaisi vuoden urheiluseura palkintoa, Hakanen totesi.

Seuran innovatiiviset ratkaisut urheilun ja liikunnan mahdollistamiseksi näyttäytyivät läpi vuoden 2020. Luovat ja kekseliäät toimintamallit ovat keränneet kiitosta niin urheilijoiden kuin harrastajienkin toimesta. Urheilun ja liikunnan mahdollistaminen vallitsevana poikkeusaikana on nähty seurassa tärkeänä teemana.

– Tämä palkitseminen on upea alku Pyrinnön 125-juhlavuodelle. Mun seura aina, Hakanen tiivisti kiitoksensa.