Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.01.2021 | Huippu-urheilu

Kesälajien urheilija-apuraha 162 urheilijalle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tehnyt päätöksen kesälajien urheilija-apurahoista. Kaikkiaan apurahaa myönnettiin 1 424 000 euroa 162 urheilijalle.

162 urheilijaa 32 lajista – siinä ison kuvan kehykset opetus- ja kulttuuriministeriön keskiviikkona julkaisemasta kesälajien urheilija-apurahapäätöksestä. Päätös on tehty Huippu-urheiluyksikön esityksen pohjalta, ja sitä valmistellessa on tehty yhteistyötä lajiliittojen kanssa.

20 000 euron apuraha myönnettiin 20 urheilijalle, 10 000 euron apuraha 43 urheilijalle ja 6 000 euron apuraha 99 urheilijalle, joten kokonaissumma kohosi 1 424 000 euroon.

– Koronapandemiasta johtuen lähes kaikki urheilun arvokisat ja kansainväliset tapahtumat, Tokion olympialaiset sekä paralympialaiset mukaan lukien, siirrettiin vuodelle 2021. Tämän seurauksena urheilijoiden näytöt ja kilpailusuoritukset useassa lajissa ovat jääneet antamatta. Tämä on otettu huomioon apurahavalmistelussa, ministeri Annika Saarikko toteaa opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla.

Kesälajien urheilija-apurahapäätös opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla (aukeaa uuteen ikkunaan)