Siirry sisältöön
Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
16.02.2021 | Olympiakomitea

Yhteispelillä kohti uuden ajan urheilumarkkinointia

Veikkaus on ollut vahvasti mukana Suomen urheiluhistorian käänteissä aina Olympiastadionin rakentamisesta saakka. Vuosikymmenten kuluessa moni asia on muuttunut, mutta urheilun vetovoima ei ole sammunut. Suomen olympia- ja paralympiajoukkueiden muodostama Pohjoisen tähdet on koko Suomen joukkue, jonka tarina kiinnostaa kaikkia. Veikkauksen valinta on seisoa joukkueen tukena, jatkamassa tarinaa.

– Urheilumenestyksen merkitys Suomelle on mittaamattoman arvokas asia. Me tunnemme ja haluamme nähdä urheilun arvon paitsi historian, myös tulevaisuuden valossa. Maailma muuttuu, mutta urheilun merkitys tulee pysymään, uskoo Veikkaus Oy:n toimitusjohtaja Olli Sarekoski.

– Markkinointiyhteistyö olympia- ja paralympiajoukkueiden pääyhteistyökumppanina merkitsee meille mahdollisuutta kehittää omaa liiketoimintaamme tarjoamalla asiakkaillemme uusia palveluja ja kiinnostavia sisältöjä. Veikkauksessa voi voittaa tuurilla, mutta yrityskumppanuus kantaa hedelmää vain pitkäjänteisellä ja tavoitteellisella yhdessä tekemisellä, Sarekoski toteaa.

Olympiatuli kantaa toivon ja tasa-arvon sanomaa

Kun Paavo Nurmi sytytti olympiatulen Helsingin Olympiastadionilla 1952, sodasta toipunut Suomi oli maailman huomion keskipisteenä, ja aiemmin jakautunut kansakunta oli yhtenäisempi kuin kenties koskaan aiemmin.

– Tässä ajassa on paljon samaa. Koronakriisin jälkeen koittaa uusi jälleenrakennuksen aika. Korona on kohdellut kansalaisia hyvin epätasa-arvoisesti. Urheilu tarjoaa kuitenkin rajatonta riemua, joka yhdistää kansoja ja sukupolvia ja tuottaa uusia yhteisöllisyyden kokemuksia, pohtii Suomen Olympiakomitea ry:n puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

– Tässä ajassa on erityisen tärkeää, että Suomella on mahdollisuus lähettää urheilijoita sekä tuleviin olympia- että paralympiakisoihin. Olen iloinen, että uuden pääyhteistyösopimuksen myötä Veikkaus jatkaa koko Suomen olympiajoukkueen pääyhteistyökumppanina, Vapaavuori toteaa.

Myös Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen iloitsee Veikkauksen kanssa solmitusta pääyhteistyösopimuksesta.

– Vammaisurheilun historia on lyhyempi kuin mittava olympiahistoriamme. Paralympiakomitean näkökulmasta Veikkaus tunnistaa suomalaisen huippu-urheilun yhtenä kokonaisuutena huolimatta siitä, ovatko urheilijat vammaisurheilijoita tai vammattomia. Se tuntuu hyvältä ja merkitykselliseltä.

Olympiaklubi vetovoimaista sisältöä Veikkauksen asiakkaille

Urheilussa jännitys syntyy hetkistä, joita ei voi ennustaa. Kisat voidaan käsikirjoittaa, mutta draaman kaari muodostuu joka kerta uudestaan. Urheilu on vetovoimaista viihdettä vailla vertaa.

– Kun lähdimme Olympiakomitean kanssa kartoittamaan yhteistyön uusia suuntia, syntyi aika pian ajatus verkkopalvelusta, joka kokoaa alleen kaiken olympiaurheilusta. Näin Olympiaklubi sai alkunsa, kertoo Veikkaus Oy:n yhteyspäällikkö Ville Peltoniemi.

– Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa, joka janoaa kaikkea urheiluun liittyvää tietoa. Tuomme Olympiaklubi-alustalle laajasti urheiluun liittyvää sisältöä: podcasteja, huippu-urheilun viikkokatsauksia sekä artikkeleita ja videosarjoja urheilun kulisseista. Odotan innolla, mitä kaikkea saamme yhdessä aikaan, Peltoniemi täsmentää.

Ville Köngäs Suomen Olympiakomitea Markkinointi Oy:stä jakaa Peltoniemen innostuksen.

– Sopimuskauden aikana luvassa on kolmet olympialaiset ja kolmet paralympiakisat: kesäkisat Tokiossa 2021 ja Pariisissa 2024 sekä talvikisat 2022. Väliin mahtuu myös Suomen olympiahistorian merkkipaalu, kun Helsingin olympiakisoista tulee kesällä 2022 kuluneeksi tasan 70 vuotta.

– Tulossa on tiivis olympiadi, josta riittää paljon kiinnostavaa kerrottavaa suomalaisen urheilun ystäville. Urheilu on täynnä hienoja tarinoita. Yhdessä Veikkauksen kanssa haluamme synnyttää niitä lisää, Köngäs tiivistää.

 

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö Ville Köngäs, puh. 040 962 54 63
Veikkaus Oy: yhteyspäällikkö Ville Peltoniemi, puh. 050 505 1232

Veikkauksen tarkoituksena on tuottaa peleillä iloa. Tarjoamme elämyksiä ja huippupelejä, mutta emme hinnalla millä hyvänsä. Haluamme huolehtia, että peli-ilo säilyy ja pelaaminen pysyy harmittomana. www.veikkaus.fi

Lisää liikettä pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   op_logo_vasen_negatiivi_comporessed
Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit

                
                   veikkaus_vaakalogo_white_rgb

                
                   finnair_logo_white_compressed

                
                   icepeak-logo-text-rgb-white_compressed

                
                   toyota_v_white_rgb

                
                   Aava Virta logo nega

                
                   Energiayhtiö St1:n logo