Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.05.2021 | Huippu-urheilu

Aleksi Ojala käveli 50 kilometrin olympiarajan Tšekissä

Aleksi Ojala on selvittänyt toisena suomalaisena 50 kilometrin kävelyn olympiarajan. Ojala käveli ajan 3.48.25 Tšekin Podebradyssa ja oli toinen.

Aleksi Ojala on hoitanut itselleen valintakelpoisuuden Tokion olympiakisojen 50 kilometrin kävelyyn. Ojala alitti olympiakisojen tulosrajan (3.50.00) kävelemällä toiseksi Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa Tšekin Podebradyssa ajallaan 3.48.25.

– Tuossa parilla viimeisellä kilometrillä huuhdottiin pois koko kahden vuoden taistelun tuska, Ojala totesi Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

– Valmentajan kanssa sovittiin, että lähden alussa rauhassa ja katson sieltä sopivan ryhmän, jonka kanssa kävelen ja sellainen sitten löytyikin.

28-vuotias kävelijä hoiti olympiarajan viimeisessä mahdollisessa paikassa, sillä 50 kilometrin kävelyssä tulosraja- ja rankingikkuna Tokioon sulkeutuvat toukokuun lopussa. Vuonna 2016 ennätyksekseen 3.46.25 kävellyt Ojala teki uransa kolmanneksi parhaan ajan.

Ojala edustaa Urjalan Urheilijoita, ja häntä valmentaa Veli-Matti Ranta. Ojala edusti Suomea Rion olympiakisoissa, joissa kävely päättyi hylkäykseen. Arvokisoissa hänen uransa paras suoritus on toistaiseksi 14: s sija Lontoon MM-kisoissa 2017.

50 kilometrin kävely on viimeistä kertaa olympiaohjelmassa Tokiossa tulevana kesänä. Ojalan lisäksi tulosrajan on rikkonut Aku Partanen. Lisäksi Jarkko Kinnusella on vielä mahdollisuudet kisapaikkaan rankingin perusteella.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 22 paikkaa, jotka oikeuttavat 23 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.