Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.05.2021 | Huippu-urheilu

FIS vahvisti maastohiihdon olympiapaikat Pekingiin: Suomelle seitsemän maapaikkaa naisiin ja kuusi miehiin

Kansainvälinen Hiihtoliitto (FIS) on julkaissut maapaikat Pekingin olympiakisojen maastohiihtokilpailuihin. Suomella on mahdollisuus lähettää Pekingiin seitsemän nais- ja kuusi mieshiihtäjää.

Suomelle on myönnetty naisiin seitsemän ja miehiin kuusi maapaikkaa Pekingin olympiakisojen maastohiihtoon. Toisin kuin useimmissa talvilajeissa, maastohiihdossa maapaikat jaettiin pelkästään menneen kauden perusteella, eikä ensi kauden alulla ole enää vaikutusta maapaikkoihin.

Maastohiihdon paikkajako perustui erilliseen maarankingiin, jossa huomioitiin maailmancupin lisäksi yleisen sarjan ja alle 23-vuotiaiden MM-kisat. Suomi oli sekä miehissä että naisissa rankingin kuudes, mikä sulki mahdollisuuden täyteen kahdeksaan sukupuolikohtaiseen paikkaan, koska se mahdollisuus oli vain rankingin viidellä parhaalla maalla.

Miehissä vähintään yhden maapaikan sai peräti 57 maata. Sen seurauksena 148 hiihtäjän kokonaiskiintiö täyttyi niin ripeästi, että maarankingin kuudennen sijan maksimikiintiö – seitsemän – jäi täyttymättä. Naisissa maapaikka aukesi 42 maalle, joten Suomi sai myös seitsemännen maapaikan 148 urheilijan kokonaiskiintiöstä.

Ennen maastohiihdon paikkoja Suomelle on varmistunut paikat miesten ja naisten jääkiekkoon sekä taitoluistelussa naisten yksinluisteluun. Suurimmassa osassa lajeista paikanjako varmistuu vasta alkuvuodesta 2022. Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.-20. helmikuuta 2022.

Artikkelin kuva: Iivo Niskanen juhlii 50 kilometrin olympiakultaa PyeongChangissa 2018.