Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.06.2021 | Huippu-urheilu

Sulkapallon olympiakarsinta paketissa – EM-mitalisti Kalle Koljonen lunastaa olympiapaikan Tokioon

Kalle Koljonen päätyy olympiarankingissa sijalle 28. Suomella on ollut edustus olympiakisojen sulkapallossa yhtäjaksoisesti Barcelonasta 1992 lähtien.

Kalle Koljosen olympiapaikka Tokioon on varmistunut. Sulkapallon olympiaranking sulkeutuu virallisesti vasta tämän viikon jälkeen, mutta karsintaturnauksia ei enää pelata, joten 1. kesäkuuta päivätty karsintatilanne jää voimaan.

– Olympiapaikan saavuttaminen tuntuu hyvältä, nyt täytyy vain toivoa, että kisat järjestetään! Koljonen totesi Suomen Sulkapalloliiton verkkosivuilla.

– Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Selän kuntouttaminen on mennyt eteenpäin ja alkaa olla suht oireeton. Nyt pystyy taas treenaamaan täysiä ilman kipuja. Ennen Tokiota lähden pariksi viikoksi Tanskaan vielä treenaamaan.

Koljonen keräsi karsintaikkunan aikana 24 002 rankingpistettä. Ne riittivät sijaan 28, kun sulkapallon maakiintiöt huomioidaan. 34 parasta saa rankingin kautta automaattisen edustusoikeuden Tokioon.

Vasenkätinen Koljonen teki vappuviikonloppuna historiaa yltämällä yleisen sarjan EM-kisoissa pronssimitalille ensimmäisenä suomalaisena sulkapalloilijana. Sulkapallo on ampumaurheilun, uinnin ja yleisurheilun ohella yksi neljästä kesäolympialajista, jossa suomalaiset ovat alkuvuoden aikana saavuttaneet EM-mitaleita.

27-vuotias Koljonen on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 70. Hän edustaa espoolaista Tapion Sulka -seuraa.

Suomen olympiajoukkueessa on ollut vähintään yksi sulkapalloilija jokaisissa kesäkisoissa Barcelonasta 1992 lähtien. Miesten puolella ketju katkesi Riossa 2016, mutta silloinkin naisten puolella Suomea edusti Nanna Vainio.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 27 paikkaa, jotka oikeuttavat 28 urheilijan valintaan. Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.

Artikkelin kuva: Badminton Europe