Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.06.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Yhdeksän urheilijaa valittiin Tokion olympialaisiin

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 11.6. ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat, joiden mukaisesti Tokion kesäolympialaisiin valittiin Suomen edustajiksi ampumaurheilijat Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen (haulikko skeet), sulkapalloilija Kalle Koljonen (kaksinpeli), uimari Fanny Teijonsalo (50 metrin vapaauinti) ja yleisurheilijat Senni Salminen (kolmiloikka), Jarkko Kinnunen (50 kilometrin kilpakävely), Elmo Lakka (110 metrin aitajuoksu) sekä Reetta Hurske ja Annimari Korte (100 metrin aitajuoksu).

Suomen joukkueeseen on nyt valittu 27 urheilijaa.

– Kevään ja alkukesän tulokset ovat olleet ilahduttavan hyviä laajalla rintamalla. Sulkapallon, uinnin ja ampumaurheilun EM-kisat sekä yleisurheilukauden avaus ovat tarjonneet hienoja suomalaishetkiä. Yleisurheilijoita on valittu nyt jo kymmenen, joten uskon vahvasti että Tokiossa nähdään selvästi suurempi yleisurheilujoukkue kuin Riossa 2016. Kokonaisuutena tavoittelemme noin 50 urheilijan olympiajoukkuetta Tokioon, ja keskitymme nyt rakentamaan urheilijoillemme parhaat mahdolliset olosuhteet kisakunnon viimeistelemiseen, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Jarkko Kinnusella haikeat jäähyväiset

Neljänsiin olympialaisiinsa valittu kilpakävelijä Jarkko Kinnunen, 37, kertoo, että Tokion kisoihin liittyy sekä iloa että haikeutta, sillä 50 kilometrin kilpakävelyssä ratkotaan olympiamitalit näillä näkymin viimeistä kertaa.

– Kyllä siihen liittyy paljon haikeita tunteita, että oma hieno laji katoaa kisaohjelmasta Tokion jälkeen. Mutta toki fokus on kisaa kohti mentäessä tiukasti omassa suorituksessa ja positiivisissa tunteissa, Kinnunen kertoo.

– Suomen edustaminen neljä kertaa olympialaisissa on enemmän kuin osasin jalasjärveläisenä pikkupoikana edes unelmoida. Että on saanut vetää siniristipaidassa täysillä ja omilla äärirajoilla – se on sanoinkuvaamattoman hienoa, Kinnunen tunnelmoi.

Fanny Teijonsalon olympiaunelma toteutuu

Ensimmäisiin olympialaisiinsa valmistautuva Fanny Teijonsalo kertoo, että valinta olympiajoukkueeseen toteuttaa pitkäaikaisen unelman.

– Tosi siistiä ja iso kunnia päästä mukaan olympiajoukkueeseen! Olympialaiset on varmaankin jokaisen urheilijan unelma ja nyt sitä pääsee toteuttamaan. Toki valinta antaa myös paljon luottoa omaan tekemiseen jatkoa ajatellen, Teijonsalo riemuitsee.

– Oikein hyvillä fiiliksillä lähden Tokioon. Kausi on jo ollut tähänastisen uran paras ja omaa tasoa on nostettu paljon, eli kivaa päästä nauttimaan kisaamisesta maailman kovimpia vastaan. Kisoista lähdetään hakemaan hyviä omia uinteja ja ennätyksiä. Toki erot on pieniä, mutta alkuerän onnistumisella semifinaalipaikan pitäisi olla ihan otettavissa, Teijonsalo suunnittelee.

Suomen joukkueen esittely Olympiakomitean sivuilla

 

Lue lisää aiheesta