Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.06.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Tokion olympiajoukkue täydentyi seitsemällä urheilijalla

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 30.6. ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät tuoreimmat olympiavalinnat. Uusina niminä olympiajoukkueeseen liittyvät golfpelaajat Kalle Samooja, Sami Välimäki, Matilda Castrén ja Sanna Nuutinen sekä jousiampuja Antti Vikström, nyrkkeilijä Mira Potkonen ja rullalautailija Lizzie Armanto.

Tuoreimpien valintojen myötä Suomen joukkueeseen on nimettynä tässä vaiheessa 34 urheilijaa 12 lajista. Muutamassa lajissa odotellaan vielä lopullisia tietoja rankingpaikoista.

– Joukkue kasvaa vielä varmuudella ainakin lukuisilla yleisurheilijoilla. Aikaikkuna tulosten tekemiseen sulkeutui vasta eilen, ja hetken aikaa menee ennen kuin lopulliset rankinglistat ovat valmiit. Muutama yleisurheilija olisi ollut valittavissa jo tässä vaiheessa, mutta päätimme yhdessä Suomen Urheiluliiton kanssa keskittää kaikki loput yleisurheiluvalinnat viimeiselle valintapäivälle, joka on 5. heinäkuuta, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo.

Mira Potkonen: Nyt on aika ulosmitata vuosien työ

Mira Potkonen saavutti olympiapronssia edellisistä kesäkisoista Riosta vuonna 2016. 40-vuotiaan nyrkkeilijän ura huipentuu Tokiossa, sillä kansainvälisten amatöörisääntöjen yläikäraja ylittyy tämän kauden jälkeen.

– Olympialaisiin pääsyn merkitys on minulle suuri. Suurin tavoite on käsillä, ja nyt on aika ulosmitata vuosien työ, alle 60-kiloisten sarjassa nyrkkeilevä Potkonen painottaa.

– Muistot Riosta ovat hyvät. Suuressa paikassa sain hyvät onnistumiset ja hienot matsit. Mutta edelleen jäi kova nälkä.

Lizzie Armanto: Kokemus, jota en olisi koskaan osannut kuvitella

Lizzie Armanto on yksi koko rullalautailuhistorian merkittävimmistä naisurheilijoista. Suomen edustusoikeuden alkuvuodesta 2019 saanut Armanto on kokenut ja saavuttanut lajissaan jo lähes kaiken mahdollisen, mutta Suomen edustaminen Tokion olympianäyttämöllä on uudenlainen kokemus.

– Tämä on ollut hullu vuosi, ja on vaadittu paljon, että olemme tässä pisteessä. Olen odottanut näitä kisoja jo pitkän aikaa, Armanto pohtii OlympiaCastin vieraana tänään julkaistussa jaksossa.

– On vaikea kuvitella, miltä tuntuu esiintyä olympianäyttämöllä. Minulla on kokemusta monenlaisista kilpailuista, mutta ei tällaisessa kontekstissa. Tuntuu mahtavalta edustaa kokonaista maata koko maailman katsoessa. Tuntuu, että tästä tulee sellainen kokemus, jota en olisi koskaan osannut edes kuvitella.

Kuva: Dan Sparagna

Suomen joukkueen esittely Olympiakomitean sivuilla

 

Lue lisää aiheesta