Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Mira Potkonen eteni puolivälieriin

Mira Potkonen jatkoi voitolla nyrkkeilyn olympiaturnauksessa, Kristiina Mäkelä kolmiloikan finaaliin ja Kaarle Tapper purjehtii sunnuntaina laser standardin mitalilähdössä.

Mira Potkonen kohtasi nyrkkeilyn olympiaturnauksen toisen kierroksen ottelussaan (alle 60kg) toiseksi sijoitetun Etelä-Korean Yeonji Ohin. Potkonen vei ottelun tuomariäänin 4-1. Seuraavaksi Potkonen kohtaa tiistaina puolivälierässä Turkin Esra Yildizin.

– Eka erä lähti sillä tavalla kuin suunniteltiin, mutta sitten alkoi vähän puuroutumaan, mutta lähiottelutilanteet Mira hoiti hyvin, valmentaja Maarit Teuronen summasi heti ottelun jälkeen.

Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä kilpailivat kolmiloikan karsinnassa. Mäkelän ensimmäisellä kierroksella hyppäämä tulos 14,21 riitti karsinnassa sijalle 12 ja Mäkelä eteni finaaliin. Mäkelä meni karsinnan kautta jo yhdeksänteen arvokisafinaaliinsa.

– Oli vähän huonoja hyppyjä ja nyt täytyy kyllä finaalissa loikkia! Juoksu kulki hyvin ja yritin ponnistaa lankulta, mutta se meni muuten hyvin, mutta en päässyt lankulle niin se ei heittänyt minua eteenpäin, niin se oli ongelma siinä. Me tultiin aika kevyellä fyysisellä valmiudella tähän, huomenna palautellaan ja kahta kovemmassa kunnossa finaaliin. Tein sen, mitä halusin ja nyt haluan lisää finaalissa. Tiedän, miltä Sennistä tuntuu. Olen ekoista aikuisten MM-kisoista jäänyt sentillä ulos, Mäkelä kertoi.

Karsinta oli suomalaisittain katkeransuloinen senttipeli, sillä Salminen hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 14,20 ja oli ensimmäinen finaalista pudonnut urheilija.

– Fyysisesti tuntui siltä, että olisi pitänyt mennä. Tämä on kyllä ihan kokonaan pääkopasta kiinni. Eka hyppy oli ihan ok, muista ei sitten olekaan kauheasti sanottavaa, pettynyt Salminen kertasi.

Tapper selvitti tiensä mitalilähtöön

Kaarle Tapper purjehti laser standardin päivän kahdessa lähdössä sijat 6 ja 12. Viiden purjehduspäivän jälkeen Tapperin kokonaissijoitus on kymmenes.

– Nyt oli kyllä tänään haastavat kelit: kevyttä ja vaikea aallokko. Siihen nähden olen ihan tosi tyytyväinen – hyvät sijat.

Tapper purjehtii sunnuntaina mitalilähdössä kymmenen parhaan urheilijan kanssa. Mitalilähdössä tarjolla on tuplapisteet.

– Ei siinä ole taktiikkana muuta kuin, että voittamaan lähdetään. Ei ole mitään hävittävää.

Liukkonen jäi alkueriin, Teijonsalo sittenkin välieriin

Fanny Teijonsalo ui 50 metrin vapaauinnin alkuerissä ajan 24,79 ja kahden sadasosan päähän Suomen ennätyksestä sekä välieräpaikasta. Hongkongilainen Siobhan Haughey ilmoitti kuitenkin myöhemmin päivällä vetäytyvänsä jatkoeristä, joten Teijonsalo nousee ensimmäisenä jatkosta tipahtaneena mukaan huomisiin välieriin.

– Hyvä uinti se oli. Kaksi sadasosaa omasta suomen ennätyksestä. Uinti tuntui hyvältä, startti onnistui, pintaantulo onnistui ja vähän jäi maaliintulo kauas, siinä varmaan oli sitten se kaksi sadasosaa löysää. Kaikkemme tehtiin etukäteen ja kaikkeni annoin kisassa. Se oli se mihin tänään riitti, ei nyt ollut ihan tarpeeksi hyvä, Teijonsalo summasi.

Ari-Pekka Liukkonen ui päämatkallaan 50 metrin vapaauinnin alkuerissä ajan 22,25. Aika riitti sijoitukseen 26, kun 16 parasta urheilijaa eteni aikojen perusteella välieriin.

– Ihan hirvittävän raskaat ollut nuo 4-5 päivää tässä. Tänään ei tuon parempaan pystynyt. Se oli tiedossa, että tämä on se tiukin paikka. Tällaista tällä kertaa.