Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
31.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Kristian Pulli pituushypyn olympiafinaaliin, Kuivisto alitti ensimmäisen kerran kaksi minuuttia

Kristian Pulli selvitti tiensä pituushypyn olympiafinaaliin. Pulli ponnisti 7,96 tiukassa karsinnassa ja joutui jännittämään finaalipaikkaa aina karsinnan viimeiseen hyppääjään saakka, sillä kaikkiaan kolme urheilijaa päätyi Pullin kanssa samaan tulokseen. Edellisen kerran suomalainen pituushyppääjä on ollut olympiafinaalissa 1988, kun Jarmo Kärnä sijoittui kymmenenneksi.

– Eka hyppy oli varovainen, toiseen hyppyyn sain ihan kohtuullisen rytmin, että pääsin jo vähän hypyn päälle, mutta en ole ihan tyytyväinen siihen. Kolmannessa hypyssä aloin saada kiinni vähän juoksusta, mutta se meni reilusti yli ja liukastuin vähän lankulla. En saanut vietyä loppuun asti hyppyä. Nousujohteinen sarja.

Pulli sai tietää finaalipaikastaan ensimmäisellä haastattelupisteellä. Miesten pituushypyn olympiafinaali hypätään maanantaina.

– Tiukkaa senttitaistoa, yhdestä sentistä oli kiinni. Ihan loistavat fiilikset!, Pulli iloitsi.

800 metrin välierissä Sara Kuivisto ylsi upealla juoksulla jälleen Suomen ennätykseen 1.59,41 ja alitti ensimmäisenä suomalaisnaisena kahden minuutin rajan. Kuivisto oli tuloksellaan välierien 11:s ja aikojen perusteella peräti yhdeksänneksi nopein.

– Mä oon sanaton! Kävi munkki, että pääsin erään, jossa juostiin kovaa. Alussa tunsin, että mennään kovaa ja ajattelin, että turha on hosua ja kyllä vaan löytyi potkua loppuun. Harmillisen pienesti hävisin, kun tultiin ihan rintarinnan – ei kaukana ole top 8. Pitää muistaa, että tämä oli elämäni ensimmäinen kerta tuota vauhtia, muut on juossut kymmeniä kertoja. Tunsin, etten mä tähän hyydy. Tiesin, että nämä on mun kisat – ihan huikeeta mennä kilpailemaan tällaisessa kunnossa!

Maanantaina Kuivisto kilpailee 1500 metrin alkuerissä.

Kurtbay/Keskinen ”perusvarmaan” suoritukseen

Purjehduksessa kevyt tuuli viivästytti lähtöjä. Nacra 17 -luokan ensimmäisessä lähdössä Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen oli 18:s, toisessa kahdeksas ja kolmannessa lähdössä 12:s. Kokonaistilanteessa Kurtbay/Keskinen ovat 13:ntena yhdeksän purjehditun lähdön jälkeen.

– Ensimmäisessä lähdössä oltiin viidennellä sijalla, kun lähtö keskeytettiin tuulen kääntyessä niin paljon oikealle. Sitten kun saatiin eka lähtö uudelleen käyntiin, niin lähdettiin ihan hyvin ja oltiin ihan hyvissä asemissa, mutta pikkuhiljaa strategisten ongelmien myötä tiputtiin hiljalleen alaspäin tulostaululla. Toiseen lähtöön tuuli kääntyi vasemmalle ja alkoi olla enemmän tuulta, se oli ihan hyvä lähtö meiltä. Perusvarmaa tekemistä, ei mitään huikeeta. Vika lähtö vähän samalla lailla, tehtiin pari isompaa virhettä ja tiputtiin muutama sija, Akseli Keskinen kertasi päivän kolmea lähtöä.

Golfissa suunnataan katseita jo huomiseen

Olympiagolfissa Sami Välimäki teki lauantain kierroksella kuusi birdietä ja kolme bogeytä, joten kolmannen kierroksen tulos oli kolme alle ihannetuloksen. Kun olympiagolfista on pelaamatta yksi kierros, Välimäki on jaetulla sijalla 32 yhteistuloksella -5.

– Hyvä määrä birkkuja, pari heikkoa pomppua maksoi vähän liikaa. Huomenna samaa peliä ja bogit pois, Välimäki tiivisti.

Kalle Samooja pystyi samaan birdie-määrään kuin Välimäki, mutta korttiin merkittiin myös viiteen väylään bogey. Samoojan kierrostulos oli siis yksi alle ihannetuloksen. Yhteistuloksissa Samooja on parissa jakaen sijaa 49 ennen päätöskierrosta.