Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.01.2022 | Seuratoiminta | Uutinen

Vuoden parhaat palkittiin Urheilugaalassa

Suomen Urheilugaala palkitsi vuoden 2021 liikunnan ja urheilun menestyjiä jakamalla Uno-pokaaleja. Vuoden urheilijana palkittiin rintauinnin olympiapronssimitalisti Matti Mattsson ja vuoden urheiluseura on Oulun Voimisteluseura.

– Tämä merkitsee ihan äärettömän paljon minulle. Haluan sanoa kaikille lapsille ja nuorille, jotka korona-aikana ovat pudonnet pois urheilun parista: Te voitte olla tulevia olympiamitalisteja ja vuoden urheilijoita, löytäkää urheilun ilo ja nauttikaa siitä! Vuoden urheilija Matti Mattsson sanoi.

Vuoden valmentajan palkinnon pokkasi Tuomas Sammelvuo ja vuoden joukkueeksi ylsi MM-hopeaa voittanut miesten jääkiekkomaajoukkue. Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittiin seitsenottelun nuorten Euroopan ja maailman mestaruudet voittanut Saga Vanninen, ja läpimurto-Unolla palkittiin keskimatkojen juoksussa Suomen ennätyksiä murskannut Sara Kuivisto.

Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi suomalaiset äänestivät Huuhkajien dramaattisen EM-avausottelun Tanskaa vastaan. Urheilun taustavoimana palkittiin Tuuli Merikoski, joka on tehnyt merkittävää työtä urheilijoiden kaksoisuran rakentajana, ja Urheilun hyväntekijä -palkinto luovutettiin Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteiselle Et ole yksin -hankkeelle.

Elämänura-Uno jaettiin Roger Talermolle. Talermo toimi Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana 2004-2012. Lisäksi Emma Terholle on myönnettiin Suomen urheilun lähettilään Uno-palkinto. Terho on Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijakomission puheenjohtaja ja kaksinkertainen olympiamitalisti.

Oulun Voimisteluseura on vuoden urheiluseura

Oulun Voimisteluseura on vuoden 2021 urheiluseura. Tänä vuonna Vuoden urheiluseuran valintakriteereinä olivat turvallisen toimintaympäristön ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

92 vuotta täyttävä Oulun Voimisteluseura on voimisteluun ja tanssiin erikoistunut oululainen seura, joka tarjoaa monipuolista harrastus- ja kilpatoimintaa kaiken ikäisille liikkujille. Seura omaa Tähtimerkin sekä lasten ja nuorten, että aikuisten osa-alueesta. Turvallisen toimintaympäristön ja yhdenvertaisuuden toimenpiteet ovat juurtuneet osaksi seuran toimintaa jo vuosien ajan.

Katso kaikki palkitut ja tunnelmat Urheilugaalan sivuilta

Kuva: Urheilugaala / Janina Pitkänen