Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.03.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Mitä? Missä? Milloin? – SM-viikon tuhti infopaketti julkaistu

100 päivää SM-viikkoon! Merkkipaalun kunniaksi olemme julkaisseet kaikkien aikojen suurimman SM-viikon kilpailuohjelman ja kisapaikat sekä lajiesittelyt.

Maamme monipuolisin urheilutapahtuma SM-viikko tuo Saloon kesä-heinäkuun vaihteessa peräti 28 lajin urheilijat kilpailemaan lajiensa SM-mitaleista.

Jaossa onkin huima määrä jalometallia seuraavissa lajeissa: agility, biljardi, bridge, digitaalinen rata-ajo, frisbeen pituusheitto, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, leuanveto, lippupallo, maastojousiammunta, maratonmelonta, otevoimailu, padel, parayleisurheilu, petanque, pienoisautoilu, practical-ammunta, speedgolf, beach taekwondo, tankotanssi, ultrajuoksu, vahvin SM, valjakkoajo, moottoroitu varjoliito, motocross ja X-trial.

Ensimmäinen kisasuoritus Salossa nähdään tasan sadan päivän päästä, torstaina 30. kesäkuuta.

– Lajien kirjo Salon SM-viikolla on uskomattoman hieno ja monipuolinen. Näin suuren lajimäärän sijoittelu neljän päivän ajalle, suorituspaikojen helppo saavutettavuus ja aikataulujen synkronointi Ylen tuotanto- ja lähetysaikataulujen kanssa on onnistunut erinomaisesti, kertoo SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri tyytyväisenä, ja jatkaa:

– Paikallisten seurojen, lajiliittojen, Salon kaupungin, Ylen ja monen muun sidosryhmän kanssa koko talven ajan tehty yhteistyö on jalostumassa niin urheilullisesti kuin elämyksellisesti huipputapahtumaksi. On suuri ilo tuoda SM-viikon kokonaisuus urheilijoiden ja yleisön nautittavaksi sadan päivän päästä!

Tutustu tulevan SM-viikon tarjontaan

Salon tori on kesäaikaan erittäin vilkas ja suosittu, ja torstaiset iltatorit ovat maankuuluja. Sinnehän siis suuntaa myös SM-viikko! Avauspäivänä torstaina 30. kesäkuuta ohjelmassa on leuanveto ja kahvakuulaurheilu ja torin viereisessä Uskelanjoessa aloittavat melojat oman SM-viikkourakkansa. SM-kisojen lisäksi torilla on myyntipisteitä ja näytöslajeja, ja ilta päättyy Salon iltatori ry:n järjestämään konserttiin.

Perjantaina 1. heinäkuuta ei enää himmailla, kun 17 lajia on käynnissä! Kavilannummella pärisevät moottorit, kun jaossa ovat motocrossin, X-trialin ja pienoisautoilun mitalit. Moottoreita nähdään myös taivaalla, kun moottoroitu varjoliito käynnistää omat kilpailunsa Viurilanlahdella. Ultrajuoksijat aloittavat oman 100 kilometrin urakkansa, ja kilpailun keskuspaikkana toimivassa Salon Urheilupuistossa aloittavat myös padel ja petankki omat monipäiväiset SM-mittelönsä. Speedgolfin ja frisbeen pituusheiton parhaimmisto nähdään puolestaan golfkentällä. Salohallin täydeltä urheilua tarjoavat mm. leuanveto ja kahvakuulaurheilu.

Lauantai 2. heinäkuuta on tuhti sporttipäivä, kun peräti 18 lajin urheilijat ovat yhtä aikaa tositoimissa. Päivän aikana jokainen löytää varmasti mielenkiintoista katsottavaa, kun listalla on lajeja bridgestä parayleisurheiluun ja biljardista lacrosseen. Tänä vuonna mukana on myös nelijalkaisia kisaajia niin agilityssä kuin valjakkoajossakin. Lauantai tarjoaa niin vauhtia (digitaalinen rata-ajo), kamppailua (beach taekwondo ja judo) ja tarkkuutta (practical action air) kuin päätähuimaavaa taituruutta (tankotanssi) ja käsittämätöntä voimaa (Vahvin SM ja otevoimailu).

SM-viikon päätöspäivänä sunnuntaina 3. heinäkuuta ratkeavat mm. padelin, lippupallon, maastojousiammunnan ja tankotanssin mestaruudet. Parayleisurheilijat jatkavat kisaurakkaansa Urheilupuistossa ja ratsastuskentällä nähdään valjakkoajon huipennus. Voima on valttia jäähallissa, jossa käydään Vahvin SM -kisan finaalit.

SM-viikko 30.6.-3.7.2022 Salossa
MITÄ? Lajeihin pääset tutustumaan tarkemmin tämän sivun kautta.
MISSÄ? Kilpailupaikkaesittelyt voit katsoa täältä.
MILLOIN? Päiväkohtainen kilpailuohjelma löytyy täältä.

Artikkelin kuva: Marko Vihriä / SM-viikko