Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.06.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

SM-viikko käyntiin Salossa torstaina – neljä päivää todellista monipuolisen urheilun juhlaa

Kuudennen kerran järjestettävä urheilun monipuolinen suurtapahtuma SM-viikko käynnistyy torstaina. Tällä kertaa isäntäkaupunkina toimii Salo, joka tarjoaa upeat sekä monipuoliset puitteet todella monelle tutulle ja vähän tuntemattomalle lajille neljän päivän aikana.

Tapahtuman tavoitteena on saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä. Luvassa on myös suurkilpailutunnelmaa lajien yhteisenä näyteikkunana.

Suomen mestaruuksista kilpaillaan kaikkiaan 28 lajissa: agility, biljardi, bridge, digitaalinen rata-ajo, frisbeen pituusheitto, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, leuanveto, lippupallo, maastojousiammunta, maratonmelonta, otevoimailu, padel, parayleisurheilu, petanque, pienoisautoilu, practical-ammunta, speedgolf, beach taekwondo, tankotanssi, ultrajuoksu, vahvin SM, valjakkoajo, moottoroitu varjoliito, motocross ja X-trial.

– Lajien kirjo Salon SM-viikolla on uskomattoman hieno ja monipuolinen. Näin suuren lajimäärän sijoittelu neljän päivän ajalle, suorituspaikkojen helppo saavutettavuus ja aikataulujen synkronointi Ylen tuotanto- ja lähetysaikataulujen kanssa on onnistunut erinomaisesti, kertoo SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri.

Kaikkiin SM-viikon tapahtumiin on yleisöltä vapaa pääsy. Yleisöllä on mahdollisuus tehdä myös useissa eri lajeissa lajikokeiluja ja luvassa on myös paljon lajinäytöksiä avauspäivänä torstaina Salon torilla.

SM-viikkoa voi seurata Ylen kanavilla, TV2:ssa ja Areenassa, torstaista sunnuntaihin todella laajasti. Pelkästään TV2 tarjoaa yli 28 tuntia lähetyksiä kisatapahtumista.

SM-viikko voi seurata myös sen omista sosiaalisen median kanavista Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja YouTubessa. SM-viikon 2022 -nettisivuilta löytyy koostetusti kaikki olennainen tapahtumasta.

Olympiakomitea on aktiivisesti mukana SM-viikon operatiivisessa toteuttamisessa ja uutisoi myös tapahtumasta päivittäin nettisivuillaan www.olympiakomitea.fi sekä sosiaalisen median kanavissaan.

 

Teksti: Toni Flink
Kuva: Salon kaupunki