Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.12.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén päättää urheilu-uransa

Tuuli Petäjä-Sirén päättää pitkän ja menestyksekkään urheilu-uransa tähän vuoteen. Lontoossa 2012 olympiahopeaa RS:X-luokassa purjehtinut ja samana vuonna EM-pronssia juhlinut Petäjä-Sirén osallistui urallaan kaikkiaan neljiin kesäolympialaisiin (Peking, Lontoo, Rio, Tokio).

Petäjä-Sirén muistetaan Vuoden urheilijana 2013 ja Suomen lipunkantajana Rion olympialaisista. Hän on kahden lapsen äiti, joka kouluttautui huippu-urheilun ohessa arkkitehdiksi.

– Olen pohtinut urheilu-urani päättämistä vuoden mittaan, ja kauden päätteeksi oli oikea hetki käydä tämä läpi perusteellisesti. Olen ollut 17 vuotta putkeen mukana MM-kisoissa ja käynyt neljät olympialaiset. Vuosi vuodelta on lähestynyt se hetki, jolloin mietin, että urheilu on antanut minulle jo paljon – voiko se antaa enää enempää?

– Tämän yhden iQFoil-luokassa kilpailemani vuoden perusteella on selvää, että olen luokkaan aivan liian pienikokoinen voidakseni haastaa maailman kärkeä Pariisin olympialaisissa. Vaikka olen kehittynyt paljon, olen lyönyt painon kanssa päätäni seinään. Toinen merkittävä syy päätökseeni on se, että lapseni alkavat olla jo niin isoja, että heillä on omia harrastuksiaan ja menojaan, eikä tunnu reilulta aikatauluttaa enää koko perheen arkea minun kisareissujeni ympärille.

– Haluan kiittää treenikavereitani, valmentajiani Borja Carracedoa ja aiempia valmentajiani, Urhean ja Olympiakomitean asiantuntijatiimiä, Suomen Purjehdus ja Veneilyä, seuraani Helsingfors Segelklubbia ja yhteistyökumppaneita koko urani ajalta! Kiitos vanhemmilleni, jotka ovat aikanaan vieneet minut vesille ja aina kannustaneet minua.

– Suurin kiitos menee miehelleni Villelle, joka on ollut tukenani ja löytänyt ratkaisut silloinkin, kun en ole itse niitä osannut löytää. Hän meni 10 vuotta sitten naimisiin olympiamitalistin kanssa, joka oli mahdollisesti lopettamassa uraansa, eikä yhtään arvannut, että vielä vuosikymmen myöhemminkin kilpailen. Mutta perheeni sopeutui siihen, ja siitä kuuluu sekä Villelle että tyttärilleni iso kiitos. Olen iloinen siitä, että lapset ovat eläneet mukana urheilu-urallani ja aina kannustaneet innolla. Nyt on äidin vuoro siirtyä kannustajan rooliin.

 

Tuuli Petäjä-Sirén

Seura: HSK
Syntynyt: 1983
Luokka: iQFoil
Valmentaja: Borja Carracedo
Kotipaikka: Espoo
Ensimmäinen valmentaja: Minna Aalto
Olympialaiset: Peking 2008 (16:s), Lontoo 2012 (2.), Rio (10:s), Tokio (14:s)
Arvokilpailumitalit: olympiahopea 2012 (RS:X), EM-pronssi 2012 (RS:X)

Lue lisää aiheesta