Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.01.2023 | Huippu-urheilu | Artikkeli

Friuli-Venetsia Giulia 2023: Friuli-Venetsia Giulian EYOF-kisat alkavat

Euroopan nuorten talviolympiafestivaalit Friuli-Venetsia Giulian maakunnassa alkavat lauantaina 21.1. Kilpailupaikkoja on ympäri Italian koillisosaa sekä naapurimaissa Itävallassa ja Sloveniassa. Suomen joukkueessa on mukana kaikkiaan 81 urheilijaa yhdeksässä eri lajissa. Suomen joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen odottaa mielenkiinnolla tulevaa kisaviikkoa.

– Euroopan nuorten urheilijoiden parhaimmisto pääsee ottamaan mittaa toisistaan, joten meillä on varmasti hieno kilpailuviikko luvassa. Urheilijat saavat täältä arvokasta oppia tulevaisuutta ajatellen, sillä nämä ovat suurelle osalle ensimmäiset monilajiset arvokilpailut.

Suomen lipunkantajat avajaisissa

Talviolympiafestivaalien avajaiset järjestetään lauantai-iltana Italian Triestessä. Suomen lippua avajaisissa kantavat ampumahiihtäjä Inka Hämäläinen sekä poikien jääkiekon EYOF-joukkueen kapteeni Roope Rajala.

– Hieno päästä edustamaan Suomea ja on iso kunnia olla Suomen lipunkantajana näissä kisoissa, Hämäläinen iloitsi.

– Todella hienoa päästä kantamaan Suomen lippua avajaisissa. Pitää yrittää nauttia joka hetkestä, koska tällaisia ei joka päivä tule, Rajala kertoi.

Avajaiset alkavat Suomen aikaa klo 19. Avajaisia ja valikoituja kisastriimejä voi seurata EOC TV:stä.

Sunnuntaina kolme suomalaislajia

Suomalaisittain kisat avataan sunnuntaina kolmessa lajissa. Lumilautailussa Erik Jurmu sekä Ville Jukolan loukkaantumisen myötä kisoihin valittu Ransu Rutonen avaavat kisansa big airin karsinnoilla. Myös freestylen puolella tytöt ja pojat laskevat big airin karsinnat. Suomalaisista mukana ovat Lina Häggström, Liina Kuivalainen, Aimo Mandelin ja Jaakko Koskinen.

Myös jääkiekkojoukkueiden EYOF-turnaus alkaa sunnuntaina iltapäivällä. Tyttöjen EYOF-joukkueen turnaus alkaa ottelulla Itävaltaa vastaan ja poikien EYOF-joukkue kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Saksan.

Suomalaiset EYOF-kisoissa sunnuntaina 22.1. (Suomen aikaa)

9.30 Lumilautailu, big air -karsinnat, M (Erik Jurmu, Ransu Rutonen)
12.40 Freestyle, big air -karsinnat, N ja M  (Lina Häggström, Liina Kuivalainen, Aimo Mandelin ja Jaakko Koskinen)
13.00 Jääkiekko N, FIN-AUT I Suomi A-lohkossa
16.30 Jääkiekko M, FIN-GER I Suomi A-lohkossa

Kisojen tulospalvelu

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. Vuoden 2022 talvikisat pidettiin Vuokatissa ja Lahdessa.
Olympiakomitean kisasivut (sivuilla mm. Suomen joukkue kokonaisuudessaan)

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin:

Facebook
Twitter
Instagram