Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.05.2017 | Olympiakomitea

Tuhansiin liikkumisen unelmiin vauhtia – OPn Unelmastipendejä Sodankylästä Vantaalle

Suomen suurin liikuntatapahtuma Unelmien liikuntapäivä 10.5 toteutti tuhansien toiveita yhdessä ideoimalla ja rohkeasti muita mukaan kutsumalla. OP oli vahvasti mukana kannustamassa kaikkia liikkumaan kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivänä.

Unelmien liikuntapäivän aikana kaikkialla Suomessa järjestettiin tuhansia liikuntatempauksia ja tapahtumia. Tavoitteena oli innostaa kaikki vauvasta vaariin löytämään itselleen mieluisia tapoja liikkua. Omia liikuntatapahtumia järjestivät koulut, päiväkodit, yritykset, urheiluseurat ja yksittäiset ihmiset. Liikuntatempausten kirjo oli laaja kävelypalaverista, pihapeleihin, koulun metsäretkeen, kimppatreeneihin tai työporukan letkajenkka tempaukseen.

Eräretki metsässä oli liikkumisen unelmien keräyksen ylivoimainen suosikki

OP oli mukana Unelmien liikuntapäivässä kannustamalla omaa henkilöstöä ja asiakkaita muukaan liikkumaan eri puolella suomea.

– Oli hienoa, olla mukana tekemässä Suomen suurinta liikuntatapahtumaa. Teimme sosiaalisessa mediassa Unelmien liikuntapäivän ideoiden kyselyn ja saimme lähes viisituhatta vastausta. Niiden perusteella suomalaisten suosikki liikkumisunelma on metsäretki hyvässä seurassa, kertoo OP Ryhmän sponsoroinnista vastaava Soineli Jormakka. Kyselyn osallistujien kesken arvottu polkupyörä lähti Raumalle.

Koululaisten tapahtumille OPn Unelmastipendejä Sodankylästä Vantaalle

Unelmien liikuntapäivänä osuuspankit mahdollistavat lasten ja nuorten liikkumisen unelmien toteutumista lahjoittamalla Unelmastipendejä kouluille. Valtakunnallisia OPn 500 €:n Unelmastipendejä myönnettiin 20:n koulun tapahtumalle lasten liikkumisen unelmien toteutukseen. Lisäksi paikallisia Unelmastipendejä myönnettiin kymmenille kouluille eri puolella Suomea. Mikkelissä Suur-Savon OPn Unelmastipendin sai viisi koulua. Markkinointipäällikkö Tarja Wasenius kävi luovuttamassa stipendin Rantakylän koululle ja vastaanotto oli riemukas.

Vantaan Jokinimen koulun oppilaat kävivät vierailulla Olympiakomiteassa. Lapsille ja opettaja Karita Kämärille ojennettiin Unelmastipendi. Karita kertoi, että heidän koululla on järjestetty Unelmien liikuntaviikko ja viikon aikana useat urheiluseurat ovat vierailleet koululla liikuttamassa lapsia. Kouluun aiotaan hankkia stipendin avulla uusia lapsille välituntivälineitä, lasten toiveita kuunnellen.

Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Suomen Olympiakomitea koordinoivat Unelmien liikuntapäivää vuonna 2017. Liikkumisen unelmien keräys ja Unelmastipendit ovat osa OPn ja Suomen olympiakomitean yhteistyötä.
Lisätietoja: www.unelmienliikuntapäivä.fi

Lue lisää aiheesta