Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.07.2017 | Huippu-urheilu

Poikien koripallomaajoukkue haastaa Euroopan huippumaat EYOF-kisoissa

Suomen joukkue Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille Unkarin Györiin on täydentynyt lopulliseen kokoonpanoonsa, kun poikien koripallojoukkueeseen nimettiin 12 pelaajaa. Joukkue matkustaa keskiviikkona yhteiselle valmistautumisleirille Slovakiaan.

Suomi sai ensimmäistä kertaa Nuorten Olympiafestivaalien historiassa rankingin kautta joukkueen mukaan poikien koripalloon. Alle 16-vuotiaiden maajoukkueelle EYOF-kisat toimivat tärkeänä valmistautumisena elokuisiin EM-kisoihin.

– Joukkue on ollut yhdessä vuodenvaihteesta lähtien ja olemme pelanneet jo Baltic Cupin ja PM-kisat. Nuorten Olympiafestivaalit on seuraava etappi, jossa pääsemme pelaamaan myös eteläeurooppalaisia joukkueita vastaan, kertoo päävalmentaja Antti Koskelainen.

– Kisoissa on mukana samoja, kovia koripallomaita kuin EM-kisoissa, joten turnaus palvelee meitä erinomaisesti kauden päätavoitteeseen valmistautumisessa, jatkaa Koskelainen.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit käydään Györissä 23.-29. heinäkuuta.  Kilpailuohjelmassa on kymmenen lajia, joista suomalaiset osallistuvat kuuteen: judo, koripallo, melonta, uinti, voimistelu ja yleisurheilu.  Vuoden 2017 EYOF-kisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 1999-2003 syntyneet urheilijat. Györin EYOF-kilpailuihin odotetaan kaikkiaan 2 500 urheilijaa 50 maasta.

 

Suomen koripallojoukkue EYOF-kisoissa:

Mustapha Amzil, HBA
Perttu Blomgren, Kobrat
Thomas Exaucia, HBA
Federiko Federiko, PuHu
Eero Hannikainen, KTP
Jaakko Juusela, HBA
Aarni Korkiatupa, Kori-80
Santeri Makkonen, PuHu
Erik Sajantila, HBA
Teemu Suokas, HBA
Valtteri Taussi, Tampereen Pyrintö
Eelis Uitto, WB-Kori-80
Päävalmentaja: Antti Koskelainen
Apuvalmentajat: Ville Neva ja Vesa Vertio

Koko Suomen joukkue EYOF-kesäkisoissa Unkarin Györissä

 

Lue lisää aiheesta