Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.07.2017 | Huippu-urheilu

Nuorten Olympiafestivaalit käyntiin – koripalloilija Erik Sajantila kantaa Suomen lippua avajaisissa

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit käynnistyvät sunnuntaina Unkarin Györissä avajaisilla. Suomi osallistuu EYOF-kisoissa kuuteen lajiin kaikkiaan 69 urheilijan voimin. Avajaisissa Suomen lippua kantaa poikien koripallomaajoukkueen Erik Sajantila.

– Poikien koripallomaajoukkue on ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisoissa rankingin kautta, joten halusimme antaa heille kunnian valita lipunkantaja keskuudestaan, kertoo joukkueenjohtaja Mikaela Ingberg.

– Valinta on suuri kunnia koko joukkueellemme. Keskustelimme lipunkantajasta myös miesten maajoukkueen päävalmentajan Henrik Dettmannin kanssa ja päädyimme yhdessä Erik Sajantilaan, kertoo päävalmentaja Antti Koskelainen.

Koripallojoukkue pääsee tositoimiin heti ensimmäisenä kisapäivänä, kun vastaan asettuu Bosnia-Hertsegovina.

– Pojat ovat lähdössä peliin erittäin hyvillä mielin. Keskitymme ennen kaikkea niihin asioihin, joita haluamme omassa pelissämme nähdä ja kehittää, kuten aktiivinen puolustus, levypallot ja nopeat hyökkäykset. Balkanin maissa pelataan tyypillisesti hitaampaa peliä, joten sitä on odotettavissa myös huomenna, toteaa Koskelainen.

EYOF-kisojen koripalloturnauksessa on mukaan kahdeksan maata, Suomen alkulohkossa pelaavat lisäksi Kroatia ja Italia.

 

Valmistautumisleirillä haettiin yhteishenkeä

Koko Suomen joukkue saapui lauantaina kisapaikalle yhteiseltä valmistautumisleiriltä Slovakian Samorinista. Lajiharjoitusten lisäksi leirillä käytiin yhdessä läpi mm. terveydenhuoltoon, viestintään ja joukkueen yhteisiin pelisääntöihin liittyviä asioita.

–  Nämä kisat ovat monille urheilijoille ensimmäisiä tilaisuuksia tutustua muiden lajien urheilijoihin ja vaihtaa ajatuksia yli lajirajojen. Kokemus on jatkoa ajatellen äärimmäisen arvokas ja olemme kannustaneet urheilijoita ja valmentajia ottamaan tilaisuudesta kaiken irti, kertoo joukkueenjohtaja Mikaela Ingberg.

– Valmistautumisleiri sujui erittäin hyvin. Olosuhteet Samorinissa olivat hyvät ja olemme saaneet aikaa sopeutua lämpimiin oloihin, iloitsee Ingberg.

 

Suomen joukkue
Kisojen kotisivut

 

 

Lue lisää aiheesta