Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.04.2018 | Huippu-urheilu

Yritykset mahdollistivat yli 30 000 tuntia lisää valmennusta yläkouluikäisille

Suomen Olympiakomitean yritysyhteistyöllä tuetaan tänä vuonna mm. urheiluakatemioiden yläkoulutoimintaa ohjaamalla tukea suoraan valmentajien palkkaukseen. Ensimmäisessä aallossa saatiin yli 30 000 tuntia lisää valmennusosaamista ympäri Suomea.

Suomessa on maailman paras koulujärjestelmä ja huippuosaamista urheilussa. Näiden yhteensovittamiseksi on Suomeen syntynyt urheiluakatemioiden verkosto, joka toimii 20 seutukunnalla ja jonka piirissä urheilee yli 16 000 eri ikäistä huipulle tähtäävää nuorta. Suomen Olympiakomitea koordinoi akatemioiden toimintaa ja on kutsunut yrityksiä mukaan tukemaan vastuullista urheiluakatemiatyötä. Yritysten tuki kohdistuu valmennukseen, jonka laadun ja määrän nostaminen on urheilumenestyksen ytimessä.

– Kunnianhimoinen kokonaistavoitteemme on vuoteen 2021 mennessä mahdollistaa yritysten tuella 600 000 tuntia lisää laadukasta valmennusta urheiluakatemioihin eri puolille Suomea. Työ käynnistyi tänä vuonna pilotilla, jonka ansiosta saatiin yli 30 000 tuntia valmennusta yläkouluikäisille, sanoo Olympiakomitean kaupallinen johtaja Samuli Vasala.

Ensimmäisessä aallossa nuoria ovat tukemassa Procter & Gamble, Lumoava, Urheiluopistosäätiö japaikalliset Osuuspankit. Valmennustukea kohdistettiin urheiluyläkoulukokeilussa mukana oleville yläkouluille ja urheiluakatemioille.

– Tämä tuki menee meillä suoraan sinne, missä on suurin tarve eli monipuolisen valmennuksen lisäämiseen yläkoululaisille. Haluamme tukea nuoria urheilijaksi kasvamisessa monipuolisten perustaitojen kautta ja valmennustuen avulla se onnistuu ilman taikatemppuja, iloitsee porilaisen Kuninkaanhaan yläkoulun liikunnanopettaja Jaakko Räisänen.

 

Valmennustukea saatiin myös Porissa, jossa Satakunnan urheiluakatemian Kuninkaanhaan yläkoulu vastaanotti yritysten ja Porin kaupungin sivistystoimen yhdessä jakaman shekin. Shekkiä luovuttamassa vasemmalta Olympiakomitean valmennuspäällikkö Antti Paananen ja vastaanottamassa liikunnanopettaja ja Kuninkaanhaan urheiluyläkoulukokeilun koordinaattori Jaakko Räisänen, Kuninkaanhaan koulun rehtori Veera Toivonen ja Satakunnan urheiluakatemian valmennuspäällikkö Jari Mäkelä sekä Kuninkaanhaan urheiluluokkalaiset 7E ja 7F.

 

Tuelle aito tarve

Kiinnostusta palkkatukea kohtaan oli paljon, hakemuksia tuli lähes 50 kappaletta urheiluakatemioista ympäri Suomea.

– Hakemusten suuri määrä kertoo siitä, että tuelle on aito tarve. Yläkoulujen ja seurojen yhteistyöllä toteutettavassa valmennuksessa näillä summilla saadaan paljon aikaan, sanoo Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnasta vastaava valmennuspäällikkö Antti Paananen.

Suomen Urheiluakatemioiden yhteinen tavoite on huippu-urheilumenestyksen parantaminen, osaamisen kasvattaminen ja urheilun arvostuksen lisääminen.

– Tämä avaus osoittaa, että nuorten urheilijoiden asialle on selkeä yhteiskunnallinen tilaus ja että tavoitteemme on relevantti. Akatemiat mahdollistavat urheilu-unelmien tavoittelun koulunkäyntiä unohtamatta. Samalla mukaan tarttuvat terveelliset elämäntavat ja reipas asenne ja siksi on tärkeää, että toiminta saa lisää resursseja, toteaa Vasala.

 

Palkkatuki myönnettiin seuraaville hakijoille:

Etelä-Karjalan Urheiluakatemia                    

Kesämäen koulu, Kimpisen koulu, Sammonlahden koulu, Itä-Suomen koulu, Lauritsalan koulu, Lappeenranta

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia         

Langinkosken yläkoulu, Kotka

Etelä-Savon urheiluakatemia                        

Talvisalon koulu, Savonlinna

Jyväskylän urheiluakatemia 

Kilpisen yhtenäiskoulu ja Viitaniemen koulu, Jyväskylä

Kouvolan urheiluakatemia   

Urheilupuiston koulu, Kouvola

Kuopion seudun urheiluakatemia                

Hatsalan klassillinen koulu, Jynkälahden koulu, Kuopio

Oulunseutu urheiluakatemia                         

Kastellin koulu, Oulu

Päijät-Hämeen urheiluakatemia                   

Salpausselän peruskoulu, Lahti

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia         

Pukinmäenkaaren peruskoulu, Helsinki

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia         

Pohjois-Haagan Yhteiskoulu, Helsinki

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia         

Puistopolun peruskoulu

Santakunnan urheiluakatemia, SSA             

Kuninkaanhaan koulu, Pori

Tampereen urheiluakatemia

Hatanpään koulu, Sammon koulu, Tesoman koulu, Tampere

Turun seudun urheiluakatemia                     

Vasaramäen koulu, Turku

Vaasan seudun urheiluakatemia                  

Korsholms Högstadium

 

Lisätietoja yritysyhteistyöstä:

Samuli Vasala, 044 358 6578

Lisätietoja tukipäätöksistä:

Antti Paananen 044 541 3651

 

 

Lue lisää aiheesta