Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.09.2018

Räjähdysmäinen nousu maailman huipulle vuonna 2018 – OlympiaCastin vieraana Titta Keinänen

OlympiaCastin neljännen jakson vieraana on hujauksessa kuumimpien suomalaisnimien joukkoon matkalla Tokion olympiakisoihin kohonnut karateka Titta Keinänen.

Kun laji kuuluu kesäolympiakisojen ohjelmaan, se on tietynlainen laadun tae. Se tarkoittaa käytännössä, että globaali kilpailu lajissa on kovaa. Kun tällaisessa lajissa onnistuu voittamaan lajin korkeimman kilpailukiertueen osakilpailun, puhutaan maailmanluokan urheilijasta.

Vielä kovempi urheilija on kyseessä, jos voittoja tulee kahden kuukauden sisällä kaksi. Tällaiseen saavutukseen ylsi Titta Keinänen alkukesästä, kun hän voitti tuoreen olympialajin, karaten korkeimman kilpailusarjan – K1-kiertueen – perättäiset osakilpailut Rabatissa ja Istanbulissa. Tällä hetkellä Keinänen onkin yksi kuumimmista nimistä sarjassaan, yli 68-kiloisissa.

25-vuotiaan Keinäsen polku maailman huipulle ei ole tavallisimmasta päästä. 16-vuotiaana honkilahtelainen ilmoitti valmentajaisälleen Kai Keinäselle, että ura loppuu. Päätös kesti neljän vuoden ajan.

– Se ei ole kovin tavallista, että vielä palaa lajin pariin, jos on teininä lopettanut. Se ajatus jäi vaivaamaan minua, että mitä jos olisinkin jatkanut? En saanut sitä ajatusta pyyhittyä mielestäni. Yksi ilta sanoin sitten isälleni, että haluaisin aloittaa uudestaan. Sen jälkeen olen tehnyt taas ihan sata lasissa, Keinänen valaisee OlympiaCastin neljännessä jaksossa, joka on kuunneltavissa yleisimmiltä podcast-palvelutarjoajilta tai suoraan tämän linkin takaa.

OlympiaCast: Titta Keinänen

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.